SİSİ GEÇMİŞE BAKMADI

SİSİ GEÇMİŞE BAKMADI
Mısır ile Yunanistan arasında Kahire’de imzalanan ve Ankara’nın tepkisine neden olan deniz yetki alanlarının sınırlandırılması anlaşması, Mısır’da Resmi Gazete’de yayımlandı. AP’nin MENA Haber Ajansı’ndan aktardığına...

Mısır ile Yunanistan arasında Kahire’de imzalanan ve Ankara’nın tepkisine neden olan deniz yetki alanlarının sınırlandırılması anlaşması, Mısır’da Resmi Gazete’de yayımlandı. AP’nin MENA Haber Ajansı’ndan aktardığına göre, Başkan el-Sissi tarafından imzalanan anlaşmanın resmi gazetede yayınlandığını aktardı. Anlaşmaya onay, Mısır ve Yunan Dışişleri Bakanlarının anlaşmayı Kahire’de imzalamasından iki ay sonra geldi. Yunan Parlamentosu tarafından anlaşma 27 Ağustos’ta onaylanmıştı.

Oruç Reis için yeni NAVTEX ilanı

Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi için yeni bir NAVTEX ilan edildi. Buna göre Oruç Reis 12-22 Ekim arasında Meis Adası’nın güneyinde sismik çalışmalar yürütecek. Ataman ve Cengizhan gemileri de bu göreve eşlik edecek.
Oruç Reis’in Antalya Limanına çekilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan “diplomasiye fırsat” açıklaması yapmış, geminin limana dönmesiyle askeri heyetlerin görüşmeleri hızlanmıştı. Geçtiğimiz hafta ise Türk ve Yunan Dışişleri Bakanları istikşafi görüşmeler için anlaşmıştı.