Sisi yetmez Esad’la da görüşülsün

Sisi yetmez Esad’la da görüşülsün
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın söylemlerine ve politika değişikliklerine dışarıdan hükümeti destekleyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli desteğini sürdürüyor. Bahçeli, Mısır ve Suriye ile devlet başkanları düzeyinde...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın söylemlerine ve politika değişikliklerine dışarıdan hükümeti destekleyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli desteğini sürdürüyor. Bahçeli, Mısır ve Suriye ile devlet başkanları düzeyinde yeniden temas kurulmasını olumlu karşıladı.

Dün partisinin Meclis grubunda konuşan Bahçeli, şunları söyledi: “Sayın Cumhurbaşkanımızın Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’yle Katar’da kurduğu temas doğru bir temastır, bize göre arkası getirilmelidir. Bununla da kalınmamalı, Suriye Arap Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile de görüşme vasatı açılmalı, terör örgütlerine karşı ortak bir irade oluşturulmalıdır. Türkiye’nin Mısır, Suriye ve Irak’la tarihten gelen çok güçlü bağları vardır ve bilinmektedir. Biz doğrudan ikili görüşmeleri başlatamazsak bozguncular aramızı iyice açacaklardır. Ülkemizin komşularıyla yapıcı, müspet, geliştirici ve samimi diyaloglar kurması aynı zamanda 2023’ün hedefleriyle de müzahirdir.”