Sistem sebep, kriz sonuç

Sistem sebep, kriz sonuç
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM’deki grup toplantısında, kurdaki artışı ve hayat pahalılığını sert sözlerle eleştirdi. Ardından partililere “Bu yolda provokasyonlar olacak, sakin olacağız. Sokağa...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM’deki grup toplantısında, kurdaki artışı ve hayat pahalılığını sert sözlerle eleştirdi. Ardından partililere “Bu yolda provokasyonlar olacak, sakin olacağız. Sokağa çekmek isteyenler, milleti birbirine düşürmek isteyenler olacak; izin vermeyeceğiz ve o kaçınılmaz gün geldiğinde, onlar istese de istemese de bu kirli zihniyeti o sandığa gömeceğiz” diye seslendi.

Türkiye genelindeki ziyaretlerinde halkla buluşan Akşener, “Görüyorum ki milletimiz kararını çoktan vermiş. Sayın Erdoğan ve arkadaşları için artık yol görünmüş. Bavulları toplama vakti artık gelmiş. Hareket saati artık gelip çatmış. Bu vesileyle Sayın Erdoğan’a iyi yolculuklar, emeklilik hayatında da başarılar diyorum” dedi.

Meral Akşener, geçen hafta aynı kürsüde konuştuğu sırada doların 10 lira 43 kuruş, bu sabah ise 13 lira olduğunu, Türkiye’nin borcunun 1 haftada 1 trilyon 920 milyar lira arttığını söyledi.

Akşener, “Bu ucube sistem, kişisel tercih ve ihtirasların devletin önüne geçmesine sebep oluyor. Bu ucube sistem Türkiye’nin önünü açmak yerine, Erdoğan ve arkadaşlarının vasatlığını tercih ediyor. Sistem sebep, ekonomik kriz sonuçtur” dedi.

Akşener ile Davutoğlu görüştü: Ayağınızı denk alın

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin genel merkezinde Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu’nu ağırladı. Akşener, “Bizi yönetenler ayağını denk alsın. Bu iş bilmez cahil cehaletiyle övünen bu arkadaşları, oylarınızla göndereceğiz” dedi.

İlk olarak söz alan Ahmet Davutoğlu, “Bu dış mihraklar kimler?” diye sorarak şunları kaydetti:
“Erdoğan’ın ‘Kurtuluş Savaşı’ açıklamasını dinledim. Önce iktidara karşı Kurtuluş Savaşı vermek gerek. Bütün bu duruma yol açmış faktörlerin farkındayız. Türkiye sahipsiz değil. 28 Şubat zamanında olduğu gibi otoriter bir rejim kurulması tehlikesi altındayız. Buradan vatandaşlarımıza sesleniyorum, toplantı ve gösteri yapmak anayasal haktır bu hak kullanılabilir ama hiçbir provokasyona gelmeden, hukuki olarak süreçleri tamamlanmamış kontrolsüz kitle gösterilerinden uzak durmaya çağırıyorum.”

‘KAOSU ÇIKARAN PAKETLENİR’
Akşener ise açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:
“Ekonominin bu durumu iktidarın tercihidir. İstiklal Savaşı seçimi kazanmaya yönelik aba altından sopa göstermeye yönelikse kaosu çıkaran yönetemez o da paketlenir. Bizi yönetenler ayağını denk alsın. ‘Milli paramız’ diyorlar. Hani yerli ve milli ya bunlar. İtibar israfla değil, paranın gücüyle olur. Bu arkadaşlar aynı İstanbul’da, Ankara’da, Adana’da, Antalya’da, Hatay’da olduğu gibi ‘atta’ya gidecekler.”