Sivil ölüm haline gelen uygulamalar son bulmalı

Sivil ölüm haline gelen uygulamalar son bulmalı
Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Barış Akademisyenleri’nin göreve iade taleplerinin OHAL Komisyonu tarafından reddedilmesini eleştirdi. Yeneroğlu,...

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Barış Akademisyenleri’nin göreve iade taleplerinin OHAL Komisyonu tarafından reddedilmesini eleştirdi. Yeneroğlu, “Sivil ölüm haline gelen uygulamalar ortadan kaldırılmalıdır” dedi.

Türkiye İnsan Hakları Vakfı’nın (TİHV) Barış Akademisyenleri ile ilgili yayınladığı rapora dikkat çeken Yeneroğlu, ihraç edilen her yedi Barış Akademisyeni’nden birinin gelir getirici bir işe ihtiyaç duyduğunu, her on akademisyenden birinin ise sağlık güvencesi bulunmadığını vurguladı. Yeneroğlu, “Barış Akademisyenleri’nin yaklaşık yarısı ekonomik desteğe ihtiyaç duyuyor. Eğitim ve araştırma olanakları kısıtlanan insanların akademik çalışmaları olumsuz etkileniyor” dedi.