Siyasette yeni gerilim ‘Milli güvenlik’

Siyasette yeni gerilim ‘Milli güvenlik’
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan pandemi önlemlerini açıkladığı Bakanlar Kurulu toplantısının ardından CHP’yi eleştirmiş, CHP milletvekili Ali Mahir Başarır’ın tank palet fabrikasını ile ilgili sözleri üzerinden CHP’nin...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan pandemi önlemlerini açıkladığı Bakanlar Kurulu toplantısının ardından CHP’yi eleştirmiş, CHP milletvekili Ali Mahir Başarır’ın tank palet fabrikasını ile ilgili sözleri üzerinden CHP’nin bir milli güvenlik sorunu haline geldiğini söylemişti.

Erdoğan’ın sözlerini dün grup toplantısında ittifak ortağı Devlet Bahçeli tekrar etti. Bahçeli önce, Ali Mahir Başarır’ın “satılmış ordu” dediği ön kabulü ile şunları söyledi:
“CHP milletvekilinin kalkıp Türk ordusuna ‘satılmış’ demesi bize göre hesabı sorulması gereken şerefsizliktir, kepazeliktir, Türkiye husumetinin kök salmasıdır. Kahraman Türk ordumuzun satılan, satılmış görülen yeri neresidir?Terörle mücadelesi mi satılmıştır? Millet ve kanun ordusu oluşu mu satılmış görülmektedir?”
Bahçeli konuşmasının devamında CHP’ye karşı olmalarının nedenini anlattı. MHP lideri, “Bizim CHP’yle sorunumuz Türkiye’yle sorunu olduğu içindir. Bizim CHP’yle sorunumuz sakat ve sancılı politikalarıyla ilgilidir” dedi. Devlet Bahçeli bu açıklamasının ardından tıpkı Erdoğan gibi CHP’den bir milli güvenlik sorunu olarak bahsetti. Bahçeli şöyle devam etti:
“Türkiye Cumhuriyeti; pastane liberallerinin, meyhane devrimcilerinin, arada poşu takan, derede mekap giyen, tepeye varınca mermiyi yiyen kanlı bölücülerin, köşeleri kaybolmuş tatlı su kurnazlarının, pos bıyıklarıyla, doymayan kursaklarıyla boğazın iki yanına tutunmuş küreselcilerin eline, emeline, heveslerine, hedeflerine terk edilemez, Allah’ın izniyle de terk edilmeyecektir. Artık öyle bir noktaya gelinmiştir ki, ismini saydıklarımın çatı ve çıkar örgütü haline gelen Cumhuriyet Halk Partisi bir milli güvenlik meselesine dönüşmüştür.”

BEŞTEPE DAVA AÇMAYA HAZIRLANIYOR
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Kılıçdaroğlu’na tepki gösteren isimler arasındaydı, “Şanlı ordumuza karşı aşağılık ifadeler kullanan ‘vekil’ine tek kelime etmeyen, edemeyenler milletimizin verdiği yetkiyle gece gündüz demeden bu ülke için çalışan Sayın Cumhurbaşkanımıza dil uzatıyorlar. Yazıklar olsun. Hukuk ve millet önünde hesabını soracağız” paylaşımı yaptı.

KILIÇDAROĞLU DEMOKRASİ SORUNU
AK Parti sözcüsü Ömer Çelik de “Milli güvenlik sorunu” polemiğine katıldı ve Kılıçdaroğlu’nu şu sözlerle suçladı: “Kılıçdaroğlu’nun utanç verici şekilde Sayın Cumhurbaşkanımız için ‘Türkiye için milli güvenlik sorunudur’ dediği gün, yabancı bir yayında ‘Türkiye’nin sorunu Cumhurbaşkanının bizzat kendisidir’ manşeti atıldı. Milli güvenliğimize düşman olanların hedefi Cumhurbaşkanımızdır. Kılıçdaroğlu milli güvenliğimiz hakkında fikir öne sürmüyor. Milli güvenlik siyasetimize karşı demokratik eleştiri getirmiyor. Milli güvenliğimize karşı olanların tezlerinin savunuculuğunu yapıyor.”

BU MiLLi GÜVENLiK SORUNUDUR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin ordusu Katar’a satılmış” ifadesi nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’a yönelik eleştirilerine sert yanıt verdi, Başarır’ın sözlerinin çarpıtıldığını söyledi.
BIRAK GEVEZİLİĞİ, ORDUYA KUMPAS KURAN BAŞBAKANSIN
Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde yaşanan Ergenekon ve Balyoz davalarını hatırlatan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
“FETÖ ile işbirliği yaptı. Şimdi kalkmışsın bana ey Kılıçdaroğlu şu bu. Bırak gevezeliği. Sen FETÖ ile işbirliği yapıp orduya kumpas kuran başkan mısın değil misin? Kumpas yaptığını da işbirliği yaptığını da ben söylemiyorum. Onların milletvekili söylüyor; ‘Ben kendim birçok görüşmede oldum’ diyor. Kendi ordusuna, peygamber ocağına bir terör örgütüyle işbirliği yapıp kumpas kuran bir başbakan var mı? Sen kim ordu kim! Sen orduya kumpas kuran bir başbakansın sen.”
Erdoğan’ın, “’Askerlik yan gelip yatma yeri değildir”sözlerini anımsatan Kılıçdaroğlu, “Hiçbir asker yan gelip yatmadı. Sen bu lafı ediyorsun, çocuklarını niye askere göndermedin? Madem orduyu seviyorsun, peygamber ocağı, neden senin çocuğun askerlik yapmıyor. Sen kim ordu kim! “ diyerek sürdürdü eleştirilerini.
TÜRKİYENİN ÖNÜNDEKİ TAKOZ ERDOĞAN
Erdoğan ve Bahçeli’nin CHP’nin milli güvenlik sorunu olduğuna ilişkin suçlamalarına da yanıt veren CHP lideri, “Bir ülkenin cumhurbaşkanı mal varlığı dolayısıyla tehdit ediliyorsa, egemen güçlerin talebini karşılıyorsa o cumhurbaşkanı o ülke için artık bir milli güvenlik sorunudur. İşin özeti budur. Türkiye’nin önünde bir takoz var, o takozun adı Recep Tayyip Erdoğan’dır. O takozu Türkiye’nin önünden çekip çıkarmak bu milletin şerefli bir görevi olacaktır” dedi.