‘Siyasi alanda en kara dönemim 16 Nisan 2010’

‘Siyasi alanda en kara  dönemim 16 Nisan 2010’
İYİ Parti lideri Merak Akşener Karar TV canlı yayında Ahmet Taşgetiren, Elif Çakır ve Yıldıray Oğur’un sorularını cevapladı. Akşener Türkiye’nin yurtdışına gönderdiği sağlık yardımlarıyla Türkiye’nin çıkarları...

İYİ Parti lideri Merak Akşener Karar TV canlı yayında Ahmet Taşgetiren, Elif Çakır ve Yıldıray Oğur’un sorularını cevapladı. Akşener Türkiye’nin yurtdışına gönderdiği sağlık yardımlarıyla Türkiye’nin çıkarları açısından önemli olduğunu ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın PR’ına dönüştüğünü söyledi. Ekonomideki gidişatı da eleştiren Akşener, “8-9 ekonomi paketi açıklandı. Ortada hiç bir şey yok. İnşaatta hala ısrar ediliyor. Cüzdansızlarla vicdansızlar arasında bir kavgadan endişeliyim” yorumunda bulundu. Akşener Ankara Barosu’nun Diyanet tepkisini de eleştirdi: “Haddi de hakkı da değil”
Akşener AK Parti’den ayrılış süreciyle ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Siyasi hayatının en kara gününün 16 Nisan 2010 olduğunu belirten Akşener şöyle konuştu: “Keşke haklı çıkmasaydım. Ekonomi gitti. Hani uçuşa geçecektik. Korona ile mücadelede bir eş güdüm yok. Bütün öneriler yapılıyor Sayın Erdoğan bekleniyor. Bütün bunlar tek bir kişinin iki dudağı arasına verilmiş bir sistem Meclis’i neredeyse lağvetti. Mesele Erdoğan değil. Başka biri olsa da yönetemez. Bu hükümet geleli 18 sene oldu, bütün ihtilaf sahaları, fay hatlarımız yeniden derinleşti. Böyle bir dil olamaz. Tek adam sistemi Erdoğan’a da zarar veriyor.”
Akşener Gelecek Partisi ve Deva Partisi ile bir ittifak yapıp yapmayacağı sorusunu da “Rahmetli Demirel ‘Doğmamış çocuğa don biçilmez’ derdi. Ben de annemin sözüyle cevap vereyim: Kul kurar, kader gülermiş” diye cevapladı.