Siyasi cinayetler soruşturmasıBaşsavcılık ‘resen’ demişti, Erdoğan ‘yargıya müracaat ettik’ dedi

Siyasi cinayetler soruşturmasıBaşsavcılık ‘resen’ demişti, Erdoğan ‘yargıya müracaat ettik’ dedi
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası basın mensuplarına CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "siyasi cinayetler" iddiasına yönelik açıklamalarda bulundu.Bu konunun yerinin yargı olduğunu...

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası basın mensuplarına CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "siyasi cinayetler" iddiasına yönelik açıklamalarda bulundu.

Bu konunun yerinin yargı olduğunu kaydeden Erdoğan, "Eğer bu konularda samimiyse, dürüstse bu işin merci yargıdır. Yargıya müracaat edersin, delillerini sunarsın varsa yargı da üzerine gider" dedi. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını da eleştirerek şunları söyledi:

“Bu zat, bugüne kadar hep akşam sabah yalan hayatı böyle geçmiş. Yanına birilerini toplamış, onlar da yalan terörü estiriyorlar. ‘İktidarı nasıl zaafa düşürürüz’ onun peşindeler. Bizler de yargıya müracaat ederek sorgulanmasını istedik. Bu kim olursa olsun böyle bir siyasi cinayetin işlenmesine, bunun ülkemizde yaşanmasına fırsat vermeyiz. Bu tür iftira atanlara da meydanı bırakmayız.”

Anadolu Ajansı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bazı siyasetçilerin basın organlarına yansıyan "siyasi cinayetler işlenebileceği" iddialarıyla ilgili resen soruşturma başlattığını duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “yargıya başvurduk” ise kafa karışıklığı yarattı. Resen soruşturma başlatılması söz konusu soruşturmanın “şikayete bağlı olmadan, danışmaksızın” başlatıldığı anlamına geliyor.

Kılıçdaroğlu’ndan savcılığa dilekçe: Soruşturmanın muhatabı Erdoğan

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “siyasi cinayetler kaygım var” açıklamasının ardından bazı muhalefet partilerinin yönetici ve genel başkanları da benzer tehdit ve duyumlar aldıklarını açıklamıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da bu iddialar üzerine soruşturma başlattı.

Savcılığın “tanık” olarak bilgisine başvurması halindeki tutumu merak edilen Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, sosyal medya hesabından, savcılığa bir dilekçe ile başvurduklarını duyurdu.

Çelik, şu görüşlere yer verdi:

“Sayın Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nun talimatı çerçevesinde Ankara C. Başsavcılığına dilekçe sunup, ‘Siyasi Cinayetler/Tehditler özelinde başlatılmış soruşturmanın asıl muhatabı Erdoğan'dır. Öncelikle onun ifadesini alın. O ifadeden sonra beyanda bulunacağız’ dedik.”