SİYASİ İTTİFAK ARAYIŞI DEĞİL

SİYASİ İTTİFAK ARAYIŞI DEĞİL
BBC Türkçe’ye konuşan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya, Karamollaoğlu’nun Millet İttifakı dışında bir üçüncü ittifaktan söz etmediğini, ittifak içinde kalarak, iki ya da üç partinin daha fazla milletvekili...

BBC Türkçe’ye konuşan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya, Karamollaoğlu’nun Millet İttifakı dışında bir üçüncü ittifaktan söz etmediğini, ittifak içinde kalarak, iki ya da üç partinin daha fazla milletvekili çıkarmak için tek listeden seçime girmeyi önerdiğini ifade etti.

Kaya, önerdikleri formülün, ittifak içinde yer alan diğer partilerin aleyhine bir durum doğurmayacağını, tersine oy oranı daha düşük olan siyasi partilerin tek parti listesinden seçime girmesiyle daha fazla milletvekili çıkarmanın mümkün olabileceği görüşünde.

Kaya, Karamollaoğlu’nun önerisinin sadece parlamento seçimine dönük olduğuna dikkat çekerek, güçlendirilmiş parlamenter sistem mutabakatına varan 6 partinin ortak cumhurbaşkanı adayı çıkarması konusunda kararlı olduklarını vurguladı.

İTTİFAK FORMÜLLERİNE 6’LI MASA KARAR VERECEK

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin ise Karamollaoğlu’nun açıklamasının çok yeni olduğunu belirtirken, parti olarak öncelikli hedeflerinin, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini değiştirmek olduğunu söyledi. 6 siyasi partinin geçiş sürecini sağlam bir zemine oturtması halinde ittifakları, adayı konuşmaya başlayacağına işaret eden Şahin, ittifak formüllerinin de 6’lı masanın vereceği karara göre şekilleneceğini vurguladı.

DAHA FAZLA VEKİL İÇİN FORMÜLLER KONUSUNDA VERİLMİŞ BİR KARAR YOK

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nedim Yamalı ise şu anda ittifakların şekline ilişkin verilmiş bir karar olmadığını ancak Saadet Partisi ile işbirliğine kapalı bir tutumları olmadığını söyledi.

Saadet Partisi ile geçen yıl “muhafazakar seçmenin kazanımlarının kaybedilmemesi” noktasında bir çalışma da yaptıklarını belirten Yamalı, daha fazla milletvekili çıkarmaya formüller konusunda verilmiş bir kararları olmadığını ifade etti.