SİYASİ KAOS OLUR

SİYASİ KAOS OLUR
Siyasal iletişim danışmanı Dr. İbrahim Uslu, Cumhur İttifakı ortakları Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “Amirallerin bildirisinin arkasında Kılıçdaroğlu var” açıklamalarını değerlendirdi. Uslu,...

Siyasal iletişim danışmanı Dr. İbrahim Uslu, Cumhur İttifakı ortakları Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “Amirallerin bildirisinin arkasında Kılıçdaroğlu var” açıklamalarını değerlendirdi. Uslu, AK Parti’nin “darbe iması var ve arkasında CHP var” söyleminin iki gerekçesi olabileceğini söyledi. Uslu, “Birincisinin kendileri açısından can sıkıcı olan, konuşulmasını istemedikleri gündemleri 1 hafta ertelemek gibi pragmatik bir bakışla yapmış olabilirler. İkinci olarak buradan bir darbe senaryosu, darbe davaları ve yargılamak çıkarmak istiyor olabilirler” dedi.
Önümüzdeki günlerde yaşanacak hukuki sürecin belirleyici olacağını söyleyen Uslu, “Göreceğiz savcılık darbe iddiasıyla tutuklama mı isteyecek, yoksa serbest mi bırakacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli’nin söylemlerine bakacak olursak bir darbe iddianamesi hazırlanırsa iddianamede Kılıçdaroğlu da olacak gibi görünüyor” dedi.
Uslu, AK Parti’nin “darbe” söyleminin inandırıcılığına ilişkin ise, “Bundan önce yaşadığımız darbe senaryolarına baktığımızda bir çikolata üreticisi darbe yapıyordu, ne askeri ayağı var ne bir şey. Dünya darbe tarihine geçecek bir şeydi ama inandı insanlar. Sonra eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un 70 yaşındayken tek başına darbe yapacağına inandı bu insanlar. Fikri Sağlar’ın darbe yapacağına da inanıldı, hatta Can Ataklı’nın darbe yapacağına da inanıldı. Sadece bir gazeteci, şimdi burada 104 emekli amiral ve siyasi bağlantı gibi bir senaryo uydurulursa daha inandırıcı bir senaryo çıkar” dedi.