Siz yapamayacaksanız bırakın biz yapalım

Siz yapamayacaksanız bırakın biz yapalım
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, düzenlediği eğitim konulu basın toplantısında 754 bin 429 öğrencinin evinde televizyon olmadığı için uzaktan eğitimden faydalanamadığını belirtti. MEB’e seslenen Kılıçdaroğlu,...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, düzenlediği eğitim konulu basın toplantısında 754 bin 429 öğrencinin evinde televizyon olmadığı için uzaktan eğitimden faydalanamadığını belirtti. MEB’e seslenen Kılıçdaroğlu, “Senin de televizyonun olsun kampanyasını başlatılmalıdır. MEB bu kampanyayı başlatmayacaksa CHP’li belediyeler taliptir” ifadelerini kullandı. Salgın nedeniyle eğitimde yaşanan sorunları değerlendiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Milli Eğitim Bakanlığı’na 14 maddelik önerilerini sıraladı. Kılıçdaroğlu CHP’li belediyelerin bu konudaki çalışmalarının engellenmemesini istedi.
‘DERSLİK VE ÖĞRETMENE İHTİYAÇ VAR’
“Bakandan bakana eğitim politikaları değişti” diyen Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Üzülerek ifade ediyorum ki 18 yıllık AK Parti döneminde eğitim sistemimiz tamamen felç edildi. Eğitimde olağanüstü bir eşitsizlik tablosu karşımıza çıktı. Devlet okullarına kayıtlı öğrencilerden 3 milyonun evinde internet yok. EBA dediğimiz uzaktan eğitimi yapıyoruz. Televizyonu olmayan öğrenci nasıl eğitim alacak. Ayrıca, pandemi koşullarına uygun eğitim için en az 57 bin 340 yeni dersliğe ihtiyaç var. Pandemi koşullarına uygun eğitim için 92 bin 165 yeni öğretmene ihtiyaç var”
‘BELEDİYELER BİNA TAHSİS ETMEYE HAZIRLAR’
“Milli Eğitim Bakanlığı’na gerekli kaynak sağlanarak derslik ihtiyacı gidermelidir. Gerektiğinde bazı köy okulları yeniden açılmalıdır. Hazine ve Maliye Bakanlığı kaynak sorunu yaşıyorsa yer tahsisi yapılmak koşuluyla CHP’li belediye başkanları kendi bölgelerinde yapmaya taliptir. İSMEK ve BELMEK binalarını MEB’e tahsis etmeye hazırlar. Yeni dersliklerin hizmete girmesiyle birlikte ihtiyaç duyulan 92 bin öğretmenin ataması zaman geçirilmeden süratle yapılmalıdır. MEB ‘Senin de televizyonun olsun’ kampanyasını başlatmalıdır. MEB bu kampanyayı başlatmayacaksa CHP’li belediyeler taliptir”
‘VELİDEN EK ÜCRET TALEP EDİLMEMELİ’
“Kadrolu, sözleşmeli, ücretli öğretmen garabetine son verilmeli. Dezenfektan, maske gibi ihtiyaçlar için velilerden ek ücret talep edilmemeli. Her hanede öğrenciye bilgisayar bulunmalı. MEB bunu yapamayacaksa CHP’li belediyeler bazı koşulların engellenmemesi şartıyla sorunu gidermeye taliptir. Eğitim sadece TRT ile sınırlı kalmamalı, belli dersler tüm televizyon kanallarında eşzamanlı verilmelidir”