Size kim inanır

Size kim inanır
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, TTB heyeti ile yaptığı görüşmeye Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı son vaka sayıları damga vurdu. Bakanlığın açıklaması için ‘sonunda itiraf ettiler’ diyen Kılıçdaroğlu,...

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, TTB heyeti ile yaptığı görüşmeye Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı son vaka sayıları damga vurdu. Bakanlığın açıklaması için ‘sonunda itiraf ettiler’ diyen Kılıçdaroğlu, TTB’ye olan güvenin de arttığını dile getirdi. TBB Başkanı Fincancı ise açıklanan 28 bin 351 vaka sayısının doğru olmadığını gerçek rakamın 50 bin civarında olduğunu vurguladı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı ve beraberindeki heyeti, CHP Genel Merkezi’ndeki makamında kabul etti.
‘28 BİN 351 DE DÜŞÜK’
Ziyaret sırasında konuşan Kılıçdaroğlu, “Söyledikleri her şeyin biraz gecikmiş de olsa doğru çıkması hekimlere, TTB’ye olan güvenimizi de arttırdı. Biz hekimlerin söylediğine güveniyoruz. Kimin suçlu olduğu çıktı ortaya. Kendileri sonunda itiraf etmek zorunda kaldılar” diye konuştu.
TTB Başkanı Fincancı da açıklanan vaka sayılarının hala düşük olduğunu ifade ederek, “Telaffuz edilen rakamlar çok düşük. 28 bin 351 de düşük tabi. Bizim sahada topladığımız verilerle bakıldığında, ama en azından onu söylemek zorunda kalmaları bile bence önemlidir. 28 bin çok sınırlı bir rakam” ifadelerini kullandı.
‘SADECE ANKARA’DAKİ
VAKA SAYISI 14 BİN’
TTB Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut da sadece Ankara’da 14 bin civarında vaka tespit edildiğini ifade ederek Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı 28 bin 351 vaka sayısının gerçeği yansıtmadığını ifade etti.
‘4 HAFTA KAPANMA GEREKLİ’
Görüşmenin ardından basın açıklaması yapan Fincancı, vaka sayılarındaki artışın önüne geçmek için en az 2 hafta tercihen 4 hafta tam kapanma olması gerektiğine dikkat çekti.

‘VEFAT SAYISININ 35 BİNE ULAŞTIĞINI BİLİYORUZ’

‘Yoğun Bakım Yatakları Tamamen Mi Doldu?’ başlıklı bir açıklama yapan İstanbul Tabip Odası da “İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü kayıtlarına göre ise önceki gün sadece İstanbul’da 211 kişi ‘bulaşıcı hastalık’ nedeniyle hayatını kaybetti. Türkiye’de Covid-19 kaynaklı ölüm sayısının gerçekte 35 bine ulaştığını biliyoruz” dedi.

‘BU SAATTEN SONRA
SİZE KİM NİYE İNANSIN’

Aylar sonra açıklanan vaka sayısına bir tepki de Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu’ndan geldi. Davutoğlu, “Tam 55 gün sonra bizim dediğimize geldiniz. Bu saatten sonra size kim niye inansın?” ifadelerini kullandı.