Size o rantı yedirmeyeceğiz

Size o rantı yedirmeyeceğiz
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM’deki konuşmasında kur oynamaları sırasında “Cumhuriyet tarihinin en büyük soygununun” gerçekleştiğini savundu. Kılıçdaroğlu, “Bunun detaylarını ortaya çıkarmak istiyoruz....

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM’deki konuşmasında kur oynamaları sırasında “Cumhuriyet tarihinin en büyük soygununun” gerçekleştiğini savundu. Kılıçdaroğlu, “Bunun detaylarını ortaya çıkarmak istiyoruz. Önerge verdi grup başkan vekillerimiz, bugün görüşülecek. Bu önergeye kim hayır diyorsa, o yolsuzluğun ortağıdır. 128 milyar doları nasıl unutmadıysak bu soygunu da unutmayacağız” diye konuştu.

FAHİŞ FİYATA ORTAM HAZIRLAYAN ERDOĞAN
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Fahiş fiyat oyunlarıyla mücadelemizi kesintisiz sürdüreceğiz” sözlerini de eleştiren Kılıçdaroğlu, “Demek ki şunu kabul ediyor bir fahiş fiyat var, bunu kim yaptı onu söylemiyor ama bu işin mücadelesini sürdüreceğim diyor. Fahiş fiyata ortam hazırlayan, faiz zammı yapan Erdoğan.” diye konuştu.

FERİŞTAHINIZ GELSE BAŞKANLARIMIZA BİRŞEY YAPAMAZ
CHP lideri konuşmasında, İçişleri Bakanlığı’nın İBB personeline başlattığı özel teftişle ilgili de açıklamalarda bulundu. “Belediye başkanlarımızın çalışmalarını hazmedemiyorlar, baskı kurmaya çalışıyorlar. Her türlü iftirayı atabiliyorlar. İntikam alacaklar, kimden? Efendim Ekrem İmamoğlu’ndan intikam alacaklarmış. Senin görevin ne kardeşim, git yakala. Ama yapmıyor, yapamıyor, yok böyle bir şey. İftira atıyorlar. Yedirmeyeceğiz o rantı size” ifadelerini kullandı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun seçimle görev başına geldiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Sizin feriştahınız gelse bizim belediye başkanlarına bir şey yapmaz. Sizin değeriniz bizim belediye başkanlarımızın tırnağı bile değil” şeklinde konuştu.