SMA hastalarına kampanyadan dış güç çıkardılar

SMA hastalarına kampanyadan dış güç çıkardılar
Milli Piyango özel yılbaşı çekilişinde satılmayan ve Türkiye Varlık Fonu’na aktarıldığı bildirilen üç biletin ikramiye tutarı 75 milyon TL’nin SMA hastası çocuklar için kullanılmasına ilişkin kampanya başlatıldı....

Milli Piyango özel yılbaşı çekilişinde satılmayan ve Türkiye Varlık Fonu’na aktarıldığı bildirilen üç biletin ikramiye tutarı 75 milyon TL’nin SMA hastası çocuklar için kullanılmasına ilişkin kampanya başlatıldı. Kampanyaya ünlüler ve siyasetçiler de destek verdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan kampanyaya desteğini açıkladı.
Twitter hesabından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun paylaşımını alıntılayan Cem Yılmaz da, SMA hastaları için başlatılan kampanyaya destek verdiğini açıkladı.
KOCA KAMPANYAYI HEDEF ALDI
Dün akşam sosyal medya hesabından bir açıklama yayınlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise kampanyayı hedef aldı. Koca, kampanyayı küresel ilaç şirketlerinin oyunu olarak tanımladı ve kampanyanın devleti aciz göstermeye çalıştığını belirtti. SMA ile ilgili gereken tüm tedavilerin ücretsiz bir şekilde yapıldığını söyleyen Koca, “Çocuklarımızın kobay olarak kullanılmasına izin vermeyeceğiz. Ülkemizde SMA hastalığı görülmeyene, mevcut tüm hastalarımız tedavi edilene kadar mücadelemiz devam edecektir” dedi.
TAMAM KARDEŞİM SİZ HAKLISINIZ
Bakanın açıklaması sonrası kampanyaya katılan ünlü isimlerden Cem Yılmaz, “Tamam yine siz haklısınız. Bildiğiniz gibi yapın sevgili kardeşim. Ben belediyeden 2.754 lira aldım o yüzden tweet attım. Geçen hafta da 3 aile şahsen yardım istemişti, yaptım. Meğer büyük bir oyun varmış yalan söylüyorlarmış. Uyardığınız için teşekkürler. Sağolun. Bir daha yapmam.” paylaşımı yaptı.

AK Parti’ye yakın isimlerden kampanyaya karşı mesajlar

Selman Öğüt sosyal medya hesabından ”Diyarbakır annelerini ve onların PKK tarafından dağa kaçırılan çocuklarını görmezden gelip SMA hastası çocukları siyasete alet edecek kadar alçalan gruba Demirtaş İttifakı denir.” paylaşımını yaptı. TİP Milletvekili Barış Atay Öğüt’ün bu paylaşımına sert tepki gösterdi. Atay sosyal medya hesabından ”Tamamen meraktan soruyorum. Sen geri zekalı falan mısın?” paylaşımında bulundu.