Sofuoğlu, kadın müzik grubunu hedef aldı:Kıyamet yaklaşıyor

Son Güncellenme Tarihi: Ocak 14, 2023 / 14:02

Sakarya Üniversitesi öğretim üyesi Ebubekir Sofuoğlu, başörtülü kadınların kurduğu müzik grubunu hedef alarak, “Kıyametin yaklaştığı anları yaşıyoruz. Neslimizi muhafaza eyle Ya Rabbi” paylaşımını yaptı.

Cinsiyetçi ve ayrımcı açıklamalarıyla bilinen Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Ebubekir Sofuoğlu bu kez de başörtülü genç kadınların kurduğu Akşam Grubu’nu hedef aldı.  Sosyal medya hesabından grubun konser videolarını paylaşan Sofuoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Kıyametin yaklaştığı anları yaşıyoruz. Neslimizi muhafaza eyle Ya Rabbi…”

BİZİM TEK ORTAK NOKTAMIZ MÜZİK

Sofuoğlu’nun hedefindeki Akşam Grubu, kendisini şöyle tanımlıyor: “Bizim tek ortak noktamız müzik. Kadın kadına, kadınlara özel müzik. Kadınları müziğe yönlendirici bir tarafımız. Geleneksel bir kadına daha uygun çünkü dışarıda konsere gitmekte zorlanabiliyor. Biz, ‘herkes için bir alan olsun. Biz müziğimizi yapalım, dinleyici olarak kadınları alalım ve müzik yapmak isteyen kadınları sahneye alalım’ diyoruz. Kimimiz sadece müzik yapmak için buradayız, kimimiz de muhafazakar kadınlarla bir araya gelip müzik yapmak için. Hepimizin ortak noktası müzik ve kadın olmamız.”

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top