Sokağa göre sorun yanlış politika

Sokağa göre sorun yanlış politika
Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan haftanın son günü partisinin Samsun il kongresine katıldı. Erdoğan önceki gün Van’da olduğu gibi Türkiye’ye tuzaklar kurulduğunu, bu tuzakları tek tek ortadan...

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan haftanın son günü partisinin Samsun il kongresine katıldı. Erdoğan önceki gün Van’da olduğu gibi Türkiye’ye tuzaklar kurulduğunu, bu tuzakları tek tek ortadan kaldırdıklarını söyledi. Sözü ekonomiye getiren Cumhurbaşkanı, kendisini dinleyenlerden sabır isterken ekonomiye yönelik saldırıların da maliyetleri olduğunu belirtti. Erdoğan, "Hedeflerimize ulaşmak için hızla yol alırken kimi alanlarda bizi yavaşlattılar ama hamdolsun ülkemizi bu kutlu yoldan geri döndüremediler” dedi.
Cumhurbaşkanı Van’da da Türkiye’nin ekonomik bir kurtuluş savaşı verdiğini söylemiş, “Ülkemizi kuşatmaya kalktılar istiklal ve istikbalimize canımız pahasına karşı çıkarak karşılık verdik. Ülkemizi ekonomi alanından kuşatmaya çalışanlara cevabımızı da yeni bir ekonomik kurtuluş savaşıyla veriyoruz. Ekonomide gerçekleştirdiğimiz büyük yapısal değişim, en az kapitülasyonların kaldırılması kadar tarihi anlama sahiptir” ifadesini kullanmıştı.

Dış güçler söylemi sokakta karşılık bulmadı

Artışının önüne geçilemeyen dolar, bozulan denge, artan enflasyon karşısında iktidar sözcülerinin kullandıkları ‘dış güçler’ söylemi sokakta karşılık bulmadı. Metropoll araştırma şirketi Ekim ayı anketinde “Yaşanan ekonomik sorunların nedeni sordu, şıklar arasında dış güçler de vardı ve en az itibar edilen ihtimal o oldu.
Metropoll’ün anketinde her yüz kişiden 78’i ekonomideki gidişatın kötüleşmekte olduğunu söyledi. O 78 kişinin yüzde 60’ına göre ise bunun nedeni uygulanan yanlış politikalar. Aynı kişinin birden fazla cevap verebildiği ankette yine o 78 kişiden yüzde 60’ı sorumlu olarak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni görüyor. Liyakatsizlik de aynı yüzde 45’lik oranla Cumhurbaşkanlığı kadar sorumlu tutuldu. Hükümetin her fırsatta sorumlu olarak gösterdiği dış güçlerse yüzde 22’de kaldı. Anket dış güçler söyleminin sokakta karşılık görmediğini ortaya koydu.