‘Sokak CHP’yi yüzde 30’ün üzerine taşıyor’

‘Sokak CHP’yi yüzde 30’ün üzerine taşıyor’
Salgın nedeniyle ileri bir tarihe ertelenen ve temmuz ayının sonunda yapılması beklenen CHP 37. Olağan Kurultayı’nda genel başkanlığa aday adaylığını açıklayan eski Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, adaylığını açıklamadan...

Salgın nedeniyle ileri bir tarihe ertelenen ve temmuz ayının sonunda yapılması beklenen CHP 37. Olağan Kurultayı’nda genel başkanlığa aday adaylığını açıklayan eski Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, adaylığını açıklamadan önce iki defa Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü söyledi. Atıcı, “CHP’yi iktidara taşıyacak model sokak örgütlenmesi. Sokak bizi yüzde 30’un üzerine taşıyor” dedi.

Atıcı, hazırladığı “Reform Hareketi Manifestosu” ile parti içi demokrasi vurgusu yaparak, “Kurtarıcı olduğumuzu her mahalle ve sokakta insanlara temas ederek duyurmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı. Cumhuriyet’te yer alan habere göre Atıcı şunları söyledi:

 “Şu an sokağa inip çalışacak 200 bin insana ihtiyacımız var. Bu örgütlenme modeli bizi yüzde 30’un üzerine taşıyor. Hedef kitlemiz bir partiye sıkı sıkıya bağlı olmayan seçmenler olmalı. Biz bu seçmene ulaşmak zorundayız. Sürekli yurttaşlarla temas halinde olan CHP bize kazandırır. Bizim 70 yıldır iktidar olamayışımızın bir nedeni de kurtarıcı lider arayışımızdır.

Yerel seçimlerde başarı sağladık, dememiz için zamana ihtiyacımız var. Türkiye’nin CHP’ye ihtiyacı var. CHP’nin Türkiye’nin koşullarına göre kendini reforme etmesi ve parti içi demokrasiyi hâkim kılması ile bu zorlu süreci aşmasında taşın altına eline koyması gerekiyor.”