Sokak röportajcılarına sokağa çıkmama cezası

Sokak röportajcılarına sokağa çıkmama cezası
Youtube’da sokak röportajları yapan ve hafta sonu eş zamanlı olarak gözaltına alınan Youtuber’lara ev hapsi cezası verildiği açıklandı. İlave TV sahibi Arif Kocabıyık, Kendine Muhabir sahibi Hasan Köksoy, Sade Vatandaş hesabı...

Youtube’da sokak röportajları yapan ve hafta sonu eş zamanlı olarak gözaltına alınan Youtuber’lara ev hapsi cezası verildiği açıklandı. İlave TV sahibi Arif Kocabıyık, Kendine Muhabir sahibi Hasan Köksoy, Sade Vatandaş hesabı sahibi Turan Kural hakkında ev hapsinin yanı sıra yurt dışına çıkış yasağı getirildi.

İYİ Parti Merkez Disiplin Kurulu Üyesi ve avukat Ömer Furkan Dağ Youtuber’a verilen cezayı Twitter hesabından açıkladı. Dağ yaptığı paylaşımda, “Savcılık; Arif Kocabıyık, Hasan Köksoy ve Turan Kural için ev hapsi talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk etti. Arif Kocabıyık, Hasan Köksoy ve Turan Kural hakkında ev hapsi ve yurt dışı çıkış yasağı verildi” ifadesini kullandı.

YOUTUBER KOYUNCU: SEBEP AK PARTİLİ MÜCAHİT BİRİNCİ
Gözaltına alınan Youtuberlar’dan Mehmet Koyuncu, süreci anlattı ve YouTube üzerinden takipçilerini bilgilendirmek için canlı yayın yaptı. Gözaltına alınmasının sokak röportajı ile ilgili olmadığını, Mücahit Birinci ile ilgili paylaşımları nedeniyle gözaltına alındığını belirten Koyuncu, şunları anlattı:
“Mücahit Bey’in, ‘Bunlar örgütlü, Antalya’da ofiste buluşuyorlar gibi’ söylemleri var. Bir örgüt bağı kurmak istiyor kendisi. Bizler sokakta tanışmış gazetecileriz. Bizim dışımızda isimler var, Cemal Enginyurt da isimlerden birisi. Onlar için süreç başlamış değil, ilk önce bizim üzerimizden süreç başladı. Ortadaki karar, hukuki anlamda mantığı olan bir karar değil. Bizi eve de kapatsan, bizi suçladığın konuda bir problemin varsa bunu evden de yapabiliriz. Burada yaptığımız iş cezalandırılıyor.”