Sokak röportajı yapan 3 Youtuber gözaltına alındı

Sokak röportajı yapan 3 Youtuber gözaltına alındı
Sokak röportajları yapan sosyal medya içerik üreticilerinin evlerine sabah saatlerinde eş zamanlı baskın düzenlendi. Gözaltılar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Sosyal medya demokrasi için tehdide dönüştü” açıklamasından...

Sokak röportajları yapan sosyal medya içerik üreticilerinin evlerine sabah saatlerinde eş zamanlı baskın düzenlendi. Gözaltılar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Sosyal medya demokrasi için tehdide dönüştü” açıklamasından bir gün sonra gerçekleşti.

‘Kendine Muhabir’ isimli Youtube kanalının sunucusu Hasan Köksoy, ‘Sade Vatandaş’ rumuzlu Mehmet Koyuncu, ‘İlave TV’ sunucusu Arif Kocabıyık ve Turan Kural’ın evlerine sabah saatlerinde baskın yapıldı. Hasan Köksoy’un eşi, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Arama emri sebebi Mücahit Birinci” ifadesini kullandı. Köksoy, geçen hafta bir sokak röportajında, mülakat yaptığı kişinin açıklaması nedeniyle gözaltına alınmış, tahliye edilmişti.

‘Sade Vatandaş’ kullanıcı adıyla bilinen Mehmet Koyuncu ise “Polisler şafak baskınıyla bu saatte evime geldiler. Bu saatte? İstanbul’da olduğum için gözaltına alınmadım. Gazetecinin evine! Ülkenin durumu apaçık ortada” sözleriyle şehir dışında olduğu için gözaltına alınmadığını bildirdi. Artı Gerçek muhabiri Yağmur Kaya da, sosyal medya hesabından, “Gözaltına alındık” paylaşımında bulundu.

MÜCAHİT BİRİNCİ İDDİASI
Bazı sosyal medya kullanıcıları, gözaltıların AK Parti MKYK Üyesi Mücahit Birinci’nin şikayeti nedeniyle yapıldığını iddia etti. ‘Türkiye gerçekleri’ isimli Twitter hesabının sahibi Mustafa Selanik, sosyal medya hesabından, Birinci’nin daha önce yazdığı bir iletiyi paylaşarak, “17 gün önce bu tweeti attı… Geliyoruz dedi, kiminle geldiğini görmüş olduk, bugün başta paylaştığı isim dahil 4 sokak röportajı yapan arkadaş gözaltına alındı. Hukuk bir gün herkese lazım olacak, özellikle hukuksuzluk yapanlar…” paylaşımı yaptı.