Solunum cihazından çok başkan yardımcısı var!

Solunum  cihazından çok başkan  yardımcısı var!
Almanya Kalkınma Bakanı Müller, koronavirüs salgını nedeniyle yaşanan krizin Afrika’da felaketle sonuçlanabileceği uyarısında bulundu.Alman kamu radyosu Deutschlandfunk’a konuşan Müller, şu ana kadar virüsün görece daha...

Almanya Kalkınma Bakanı Müller, koronavirüs salgını nedeniyle yaşanan krizin Afrika’da felaketle sonuçlanabileceği uyarısında bulundu.
Alman kamu radyosu Deutschlandfunk’a konuşan Müller, şu ana kadar virüsün görece daha az görüldüğü Afrika ülkelerinde yaşanacak geniş çaplı bir salgının sadece bir sağlık sorunu olmayacağını, aynı zamanda “bazı bölgelerde gerilim, kargaşa, açlık ve hatta devlet yönetiminin çökmesi” gibi durumlara neden olabileceğini belirtti.
11 milyona 4 cihaz
Afrika kıtasında 41 ülkede yaşayan yüz binlerce kişi için toplamda 2 binden az sayıda solunum cihazı bulunuyor. 11 milyon nüfusa sahip olan Güney Sudan’da, başkan yardımcısı sayısı solunum cihazı sayısından daha fazla.
New York Times gazetesinin Birleşmiş Milletler (BM) raporlarına dayanarak derlediği verilere göre, kıta ülkelerinin birçoğunda yeterli solunum cihazı bulunmuyor. Güney Sudan’da beş başkan yardımcısı ve sadece dört tane solunum cihazı bulunuyor.
5 milyon nüfusu olan Orta Afrika Cumhuriyeti’nde üç adet, Liberya’da ise çalışır durumda altı adet solunum cihazı var.
Büyük bir ekonomiye ve kısmen güçlü bir sağlık sistemine sahip olan Güney Afrika Cumhuriyeti’nde çok sayıda solunum cihazı bulunurken, 20 milyonluk bir nüfusu olan Burkina Faso sadece 11 cihaza sahip.