"Soma gibi üstünü örtecekler"

"Soma gibi üstünü örtecekler"
Maden faciasında hayatını kaybeden işçilerden 27 yaşındaki Mehmet Bulut’un 3 yıl önce evlendiği eşi Buse Bulut faciayla ilgili konuştu. Bulut, yaşananların kaza olmadığını belirtirken “Öldürdüler. Bakın cinayet bu kaza...

Maden faciasında hayatını kaybeden işçilerden 27 yaşındaki Mehmet Bulut’un 3 yıl önce evlendiği eşi Buse Bulut faciayla ilgili konuştu. Bulut, yaşananların kaza olmadığını belirtirken “Öldürdüler. Bakın cinayet bu kaza değil. Keserler sansür yaparlar kesmeyin” diyerek basının ve ilgili kurumların olayın üstüne gitmesini istedi.

Bulut’un açıklamaları şu şekilde:
“11 aylık bebeğim içerde ‘baba baba’ diyor. Hiçbir şeyden haberi yok. Öldürdüler. Soma gibi üstünü örtecekler. Ben sarılamadım. Elleri, kolları, yüzü yanmış. Öpemedim. 1 haftadır diyorlardı gaz var, gaz var. Ölçmeden yollamışlar. Eşim 3 aydır diyordu havalandırmalar yapılacak, sürekli ertelediler. Nefessiz kaldı, yandı. 17 saattir cesedini bekledim. Ceset torbalarını karıştırdım. Bilgi vermediler”

Acılı eş haksız değil
Amasra’daki faciaya ilişkin yargı süreci başladı ama herkesin kafasında Soma’daki facia sonrası yaşananlar var.

O dönem Adalet Bakanı olan Bekir Bozdağ bugün yine aynı koltukta oturuyor. O gün suçluların cezalandırılacağına ilişkin kuvvetli bir açıklama yapmıştı, bugün de birebir aynı açıklamayı Amasra için yaptı.

Bu nedenle Amasra’da hayatını kaybeden madencilerin yakınları,Soma’daki hayal kırıklığının Amasra’da da yaşanmasından endişeli.