Soma’da Erdoğan’ı protesto edenlere faciadan 6 yıl sonra dava

Soma’da Erdoğan’ı protesto edenlere faciadan 6 yıl sonra dava
Soma’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik protestolara katılanlardan 34 kişi “hakaret ve görevi yaptırmamak için direnme” suçlamalarıyla yargılanıyor. Indepencent Türkçe’den Can Bursalı’nın haberine göre,...

Soma’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik protestolara katılanlardan 34 kişi “hakaret ve görevi yaptırmamak için direnme” suçlamalarıyla yargılanıyor. Indepencent Türkçe’den Can Bursalı’nın haberine göre, 6 yıl sonra “görevi yapmamak için direnme” ve “hakaret” suçlamalarıyla açılan davanın bir sonraki duruşması 2022 yılının Şubat ayında görülecek.

2014’te Manisa’nın Soma ilçesinde Soma Holding’e ait madendeki faciada 301 işçi yaşamını kaybetti. Facianın hemen ertesi günü ilçede incelemelerde bulunan Erdoğan, Soma Belediyesi’nde yaptığı açıklamada, “Bunlar olağan şeylerdir. Bunun yapısında fıtratında bunlar var” dedi. Erdoğan, belediyeden çıktıktan sonra protesto edildi. Protestoların sürdüğü sırada, o dönem Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel, yere düşen bir madenci yakınını tekmeledi.

TİMOÇİN: İŞÇİNİN CANINI HİÇE SAYANLAR DEĞİL, MAĞDURLAR YARGILANIYOR
6,5 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanan sanıkların avukatı Yağız Timoçin, “Maden işçisinin canını hiçe sayanlar, işçi sağlığı ve güvenliği önlemini almayanlar, doğayı talan edip, metalaştıranlar yargılanmıyor, yakınlarını kaybetmiş mağdurlar yargılanıyor” dedi.