Somalili lokantacıya sınır dışı

Somalili lokantacıya sınır dışı
Ankara Kızılay’da daha önce polislerin ‘Sizi burada istemiyorlar, başka yerin gidin!’ diyerek boşaltmaya çalıştığı Afrika lokantasının işletmecisine sınır dışı kararı verildi.Geçtiğimiz mayıs ayında ağırlıklı...

Ankara Kızılay’da daha önce polislerin ‘Sizi burada istemiyorlar, başka yerin gidin!’ diyerek boşaltmaya çalıştığı Afrika lokantasının işletmecisine sınır dışı kararı verildi.

Geçtiğimiz mayıs ayında ağırlıklı olarak Somalili mültecilere hizmet veren Afrika lokantasına polisler tarafında baskı yapıldığı ve zorla boşaltılmak istendiği ileri sürülmüştü. Lokantanın yeniden açılışına Deva Partisi Milletvekili Mustafa Yeneroğlu da katılmış ve polislere arasında yaşanan sözlü kavga basına yansımıştı.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergeroğlu dün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda lokantanın işletmecisi Muhammed Abdullahi hakkında sınır dışı kararı verildiğini duyurdu. Gergeroğlu, hesabından, ‘’Polisler ‘kapat burayı’ dedi. Irkçı ve ayrımcı her muameleye uğradı. Ülkesine dönerse ölüm tehlikesi var’’ açıklamasını yaptı.