‘Son 10 yılda en büyük değişim CHP’de oldu’

‘Son 10 yılda en büyük değişim CHP’de oldu’
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partiye katılım töreninde konuştu. Bugün Türkiye’nin içinde bulunduğu şartların, bir partinin tek başına kaldıracağı zorluklar olmadığını belirterek, “Ağır sorunlarımız var....

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partiye katılım töreninde konuştu. Bugün Türkiye’nin içinde bulunduğu şartların, bir partinin tek başına kaldıracağı zorluklar olmadığını belirterek, “Ağır sorunlarımız var. O nedenle bir Altılı Masa’mız var ve altı siyasi parti de Türkiye’nin demokratikleşmesini, yargı bağımsızlığını, hiç kimsenin düşüncesinden dolayı suçlanmamasını istiyor” ifadesini kullandı. Kılıçdaroğlu, partiye katılan eski bakanlardan Şerafettin Elçi’nin yeğeni Nuşirevan Elçi ve beraberindekilere üyelik rozetini taktı.


CHP’NİN GEÇMİŞTE CİDDİ SORUNLARI VARDI
“Bir demokraside olması gereken talepleri yerine getirme irademiz var. Bu iradeyi, kamuoyu önünde de deklare ettik.” diyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: CHP’nin geçmişte ciddi sorunları vardı, bölgeden destek gelmiyordu. Hatta Erdoğan, ‘Siz Sivas’ın ötesine bile geçemezsiniz’ derdi. Son 10 yılda siyasi partiler içinde en büyük değişimi yaşayan parti CHP’dir. CHP, bugün toplumun her kesimini kucaklamak istemektedir. Bu konuda ciddi adımlar attık. Bölge insanı ile barışmak istedik ve barıştık.