Sonuçsuz bir tur daha

Sonuçsuz bir tur daha
Rusya ve Ukrayna heyetleri arasında yapılan müzakerelerin üçüncü turu da sonuçsuz kaldı. Ancak bugün için Rusya, Ukrayna’nın Kiev, Harkiv, Çernigiv, Sumi ve Mariupol şehirlerinde sivillerin tahliyesi amacıyla ateşkes ilan etti.Genel...

Rusya ve Ukrayna heyetleri arasında yapılan müzakerelerin üçüncü turu da sonuçsuz kaldı. Ancak bugün için Rusya, Ukrayna’nın Kiev, Harkiv, Çernigiv, Sumi ve Mariupol şehirlerinde sivillerin tahliyesi amacıyla ateşkes ilan etti.

Genel durumun belirgin olarak iyileşmesini sağlayacak şekilde görüş birliğine varılmadığını söyleyen Podolyak, ancak geçici ateşkes için görüşmelerin süreceğini sözlerine ekledi. 

Rus müzakereci Leonid Slutsky ise ‘‘Müzakerelerin bir sonraki adımının nihai sonuç getireceğine dair illüzyona kapılmayalım’’ açıklamasını yaptı.

Rus heyetin başkanı Vladimir Medinski ise sivillerin tahliyesi için bugün yeniden insani koridor oluşturulacağını söyledi. Genel olarak görüşmeden hayal kırıklığına uğradığını ifade eden Medinski, “Beklentilerimiz karşılanmadı” dedi. Rus tarafının müzakerelere daha önce hazırlanan belgelerle geldiğini belirten Medinski, ancak Ukrayna tarafının hiçbir belgeyi imzalamadığını, belgeleri öncelikle incelemek istediklerini kaydetti. Medinski, varılan uzlaşmanın yazılı olarak kaydedilebileceği bir görüşme daha planlandığını da söyledi.