Sonuna kadar mücadele

Sonuna kadar mücadele
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu'nun (BASİFED) düzenlediği toplantıya katıldı.  CHP lideri önceki günkü İzmir’in kurtuluşunun 100’üncü...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu'nun (BASİFED) düzenlediği toplantıya katıldı.  CHP lideri önceki günkü İzmir’in kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümü etkinlikleri için Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e teşekkür etti. “Sonuna kadar mücadele” mesajı veren Kılıçdaroğlu, konuşmasında şunları kaydetti:

 “Yüzüncü yıl (İzmir’in kurtuluşu) çok görkemli bir şekilde kutlandı. Ben de oradaydım Sayın Başkanımız (Tunç Soyer) ile beraber. Hepinizin huzurunda Sayın Başkan’a, İzmir’e bu kadar güzelliği yaşattığı için sadece İzmir’e değil bütün Türkiye’ye bu güzelliği yaşattığı için kendisine teşekkür ederim. Güzel bir çalışma, güzel bir emek.

25 Ağustos’ta gece yürüdük, Kocatepe’ye çıktım. 26 Ağustos’ta Kocatepe’deydim Tunç Başkan ile birlikteydik. Sabahın beşinde Afyon Ovası’nı gördüğünüz zaman verilen mücadelenin yüz yıl önce değerini çok daha iyi anlıyorsunuz. Yüz yıl önce bizim çıktığımız tepede bizim askerlerimiz, babalarımız, dedelerimiz vardı orada. Onlar hayatlarını bu ülke için verdiler.

EN BÜYÜK ARZUMUZ

Biz onların bedenleri, kanlarıyla yaptıkları fedakârlığı biz en azından aklımızla, yüreğimizle büyütmek zorundayız. O fedakârlığı büyütmek zorundayız. Daha güçlü bir ekonomi, daha güçlü bir Türkiye. Üniversiteleri bilgi üreten bir Türkiye, iş dünyası geleceğini gören, üreten, bütün enerjisini ülkenin kalkınması için harcayan bir Türkiye… En büyük arzumuz bu.

SONUNA KADAR MÜCADELE

Sizden istediğim tek şey var; sakın karamsar olmayın. Kocatepe’ye çıktığımda neden karamsar olmamamız gerektiğini biraz daha anladım ve yüreğime yerleştirdim. O zor koşullarda o mücadeleyi yapanlar, hele hele yumurta satarak şeker fabrikasını kuranlar, sanayiyi başlatanlar, ilk beş yıllık sanayiyi kalkınma planını uygulamaya koyanlar sıradan insanlar değildi. Onlar verdikleri mücadelenin ancak ekonomik başarılarla perçinleneceğini biliyorlardı.

İZMİR SIRADAN BİR KENT DEĞİL

İzmir sıradan bir kent değil. Kuruluşun ve kurtuluşun kenti ama ilk İktisat Kongresi’nin toplandığı kent. 99’uncu yılı. Önümüzdeki yıl 100’üncü yılını yapacağız. Onun için de bugünden başlayarak İktisat Kongresi’nin 100’üncü yılı ile ilgili çalışmalar var. Dünyanın en önemli, en saygın iktisatçılarını inşallah İzmir’de toplayacağız. O iktisatçılar sadece geçmişi değil, bir yüz yıl sonraki geleceği de tartışacaklar. Sadece Türkiye’ye değil bütün dünyaya yeni bir vizyonu burada çizecekler.”