Sonunda tahliye: NEREDE KALMIŞTIK?

Son Güncellenme Tarihi: Temmuz 7, 2021 / 07:02

Milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından hakkındaki kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle Sincan Cezaevi’ne konulan eski HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Anayasa Mahkemesi’nin “hak ihlâli” kararı vermesinin ardından dün tahliye edildi. Gergerlioğlu, tahliye edilmesinin ardından HDP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi.
Konuşmasında kamuoyuna teşekkür eden Gergerlioğlu, “Ben en başta bu zaferi halkımıza armağan ediyorum; ben direndim ama bizimle birlikte partimiz, kamuoyu, KHK platformları tüm duyarlı insanlar direndi. Bu bizim zaferimiz değil, halkın zaferi” ifadelerini kullandı.
Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) “net ve kesin” bir karar verdiğini belirten Gergerlioğlu, “Hızlı bir süreç işletti ve sonunda da 1 Temmuz’da karar verildi” diyerek AYM’ye teşekür etti. Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, Leyla Güven gibi hapisteki HDP’li siyasetçilerin kendisine destek mesajları gönderdiğini belirten Gergerlioğlu, “Tüm arkadaşlarımız çıkacak” diye konuştu.
Gergerlioğlu, “Bize yapmadıklarını bırakmadılar ama bizi yıldıramadılar, baş eğdiremediler, boyun eğdiremediler; biz halkın vekili olduğumuzu bilerek hareket ettik. Bu galibiyetimiz, kazancımız, halkın kazancıdır, demokrasinin anayasanın kazancıdır” ifadelerini kullandı. “Bizim çıkmamız diğer arkadaşlarımızın özgürlüğünün habercisidir” diyen Gergerlioğlu, tahliyesinin “HDP’ye yapılan saldırıların biteceğinin işareti olduğu” değerlendirmesinde bulundu. Gergerlioğlu, “Benim çıkmam Kobani ve kapatma davasının sonuçsuz olacağının ortaya çıkmasıdır” diye konuştu.
Gergerlioğlu ayrıca, Twitter hesabından “Nerede kalmıştık?” paylaşımını yaptı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top