Sorular ciddi, cevap yok

Son Güncellenme Tarihi: Ocak 19, 2023 / 08:58

Sinan Ateş cinayetinde adli kontrolle serbest bırakılan bir kişinin, bir MHP Genel Başkan Yardımcısı’nın Özel Kalem Müdürü olduğu belirtildi. Olayda kullanılan bir aracın da MHP’ye tahsisli olduğu iddia ediliyor. DW’den Alican Uludağ’ın haberine göre, adliyeye sevk edilen eski Ülkü Ocakları Genel Merkez Yöneticisi Tolgahan Demirbaş ve yanındaki bir şüpheli adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Adı “sır gibi” saklanan ikinci ismin bir MHP Genel Başkan Yardımcısı’nın özel kalem müdürü olduğu öğrenildi. “Emre” adındaki şüphelinin dosyadaki konumu ise şimdilik bilinmiyor.

ARAÇ MHP ADINA TAHSİSLİ
Cinayetten bir gün sonra Tolgahan Demirbaş’ın MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un evinde gözaltına alınması tartışma yaratmıştı. Demirbaş ile ilgili de dikkat çeken bir ayrıntı ortaya çıktı. Demirbaş’ın cinayetten sonra Gölbaşı’nda kullandığı ve tetikçiyi bilinmeyen bir yere götürdüğü iddia edilen çakarlı arabanın MHP adına tahsisli olduğu öğrenildi. Demirbaş’ın ifadesinde suçlamaları kabul etmediği belirtildi. MHP tahsisli aracın şüpheli özel kalem müdürü tarafından Tolgahan Demirbaş’a verilip verilmediği iddiası araştırılıyor. Tolgahan Demirbaş ve MHP’li özel kalem çalışanı hakkında soruşturma aşamasında dava açılıp açılmayacağı bilinmiyor.

Manisa’da müftülük, Sinan Ateş için okutulacak mevlide izin vermedi
Turgutlu’da yaşayan Ali Uymaz, Sinan Ateş’in için camide mevlit okutmak istedi. Ancak Uymaz’ın talebi Turgutlu Müftülüğü tarafından reddedildi. Turgutlu Müftüsü Ömer Çoban imzasıyla dilekçeye verilen cevapta, “Olayın adli ve idari soruşturma aşamasında bulunması, merhumun ilçemizde kan bağı bulunan bir akrabasının olmaması dolayısıyla halihazır süreçte ilçemizde müftülüğümüz bünyesinde herhangi bir camide program yapılması tarafımızca uygun bulunmamıştır” denildi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top