Sorumlu Erdoğan’dır

Sorumlu Erdoğan’dır
Partisinin Meclis’teki grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kuzey Irak’ta 13 kişinin hayatını kaybettiği Gara operasyonu ile ilgili olarak arabuluculuk yöntemini kastederek, “İktidar savaş politikalarına...

Partisinin Meclis’teki grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kuzey Irak’ta 13 kişinin hayatını kaybettiği Gara operasyonu ile ilgili olarak arabuluculuk yöntemini kastederek, “İktidar savaş politikalarına sonuna kadar sarıldığı için bu yönde adım atmadı… “ diye konuştu.
Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta ‘müjde vereceğim’ açıklamasına değinen Kılıçdaroğlu, “Rehineleri kurtarmaya gidiyorsun, rehineler ölüyor. Sonra valiye açıklama yaptırıyorsun… Normalde birisinin bu sorumluluğu alıp istifa etmesi lazım… Onlar burunları kanamadan Türkiye’ye getirilebilirdi. Sözde terör örgütünden alacaklar, çarşamba günü açıklama yapacaklar, ‘biz 13 kişiyi kurtardık’ diyeceklerdi. Davul zurnayla harekat mı başlatılır? 13 şehidimizin sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan›dır.» dedi.
Kılıçdaroğlu, Bülent Ecevit’in Abdullah Öcalan’ın yakalanmasına yönelik operasyondan eşine bile bahsetmediğini anımsatarak, “Devlet adamlığı böyle olur” dedi.
Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Kaçırılanları kurtarmak için neler yapıldı? Neden insan hakları dernekleriyle iletişe geçmediniz? Öcalan’dan mektup dilenirken neden vatan evlatlarının serbest bırakılması çağrısı yapmasını istemediniz? Trump ile dostluğunu neden 13 kişiyi kurtarmak için kullanmadınız? Başarısızlığı kim üstlenecek ” sorularını yöneltti.