Sorumluluğu taşımak zorundasınız

Sorumluluğu taşımak zorundasınız
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gara operasyonuna ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek “Siz bu başarısızlıktan dolayı hiçbir sorumluluk üstlenmiyorsunuz” diye konuştu.DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan,...

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gara operasyonuna ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek “Siz bu başarısızlıktan dolayı hiçbir sorumluluk üstlenmiyorsunuz” diye konuştu.
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin 1. Olağan Altınordu İlçe Kongresi’nde konuştu. Babacan, konuşmasında Gara operasyonunu değerlendirerek şunları söyledi:
“Cumhurbaşkanına soruyorum; hepimiz biliyoruz ki operasyon başarılı olsaydı, müjde haberleriyle kameraların karşısına geçecektiniz. Vatandaşlarımız beş seneden fazla bir süredir terör örgütü tarafından alıkonulmamış gibi bunu bir başarı olarak sunacaktınız. ‘Ben başardım’ diyecektiniz. Ama böyle olmadı ve siz bu başarısızlıktan dolayı hiçbir sorumluluk üstlenmiyorsunuz. Aldığınız yanlış kararların faturasını başkalarına kesemezsiniz. Bu kararların sorumluluğunu taşımak zorundasınız. ‘Nerede hata yaptım’ diye hiç mi düşünmüyorsunuz?”
“UTANMAK YOK,
SIKILMAK YOK”
“Hesap vermesi gerekenler, bir şehit annesini, kendi partilerinin güle eğlene kongresini yaptıkları lebaleb dolu salondan telefonla arıyorlar” diyen Babacan açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Utanmak yok, sıkılmak yok. Düğün evinden, cenaze evine telefon açıp adeta şov yapmaktan hiç çekinmiyorlar. Biz bu lakaytlığa, bu zihniyete son vermeyi boynumuzun borcu olarak görüyoruz. Bu ülkenin kıymetli gençlerinin, birilerinin siyasi rantı için feda edilmesini reddediyoruz.”