Sorun olan bademcikleri almayı unuttular

Sorun olan bademcikleri almayı unuttular
Yalova’da bademcik iltihabı ile orta kulak enfeksiyonu teşhisi konulup, bademcikleri ve geniz eti alınması, kulaklarına ise tüp takılması planlanarak ameliyata alınan Abdülhamit Cihangir Tosun’un (3,5) 6 saat süren operasyona...

Yalova’da bademcik iltihabı ile orta kulak enfeksiyonu teşhisi konulup, bademcikleri ve geniz eti alınması, kulaklarına ise tüp takılması planlanarak ameliyata alınan Abdülhamit Cihangir Tosun’un (3,5) 6 saat süren operasyona rağmen bademciklerinin alınmadığı ortaya çıktı. Aile doktordan şikayetçi olurken doktor H.B. iltihaplı olduğu gerekçesiyle bademcikleri almadığını öne sürdü.

Yalova Devlet Hastanesi’nde bademcik iltihabı ile orta kulak enfeksiyonu teşhisi konulan Cihangir, özel bir hastaneye götürüldü. Burada bademcikleri ile geniz eti alınması kararlaştırılan Cihangir’in aynı zamanda kulaklarına tüp takılacağı belirtildi. 6 saat süren ameliyattan sonra küçük çocuk taburcu oldu.

Oğlunun 24 Aralık’ta ameliyat olduğunu belirten Tosun, “10 gün sonra çocuk tekrar ateşlendi, gece devlet hastanesine götürdük. Bademciğinin çok şiştiğini, bundan dolayı ateşlendiğini söyledi. Şok yaşadık” dedi. Daha sonra operasyonu yapan doktora gittiklerini ifade eden Tosun, şöyle konuştu:

“Hiçbir şey söylemedik, ‘Hocam bu çocuğu bir kontrol edin, ameliyattan sonra yine rahatsızlanıyor, ateşleniyor’ dedik. Bademciğinin olduğunu kendisi de gördü. Dönüp bize, ‘Bir yanlış yapmışız. Bademciğini almayı unutmuşuz’ dedi.”

Aile, sorumlu olan kişi ve kurumlara yönelik olarak Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

DOKTOR İDDİALARI KABUL ETMEDİ 
Suçlanan doktor H.H. ise iddiaları reddetti ve bademcikleri bilinçli olarak almadığını belirtti. Doktor H.H. yazılı açıklama da yaparak, “Hastamıza geniz etinin alınması, artı her iki kulak zarına tüp takılması ve bademcik ameliyatı planladık, ameliyat sırasında bademciklerin iltihaplı olduğunu görünce almaktan vazgeçtim” dedi.

Ancak hastanenin operasyon sonrası düzenlediği epikriz raporunda, Abdülhamit Cihangir Tosun’un, bademciklerinin ve geniz etinin alındığı, her iki kulağına da tüp takıldığı ve ameliyat ücretlerinin aileden tahsil edildiği bilgisi yer aldı.