Sorun şeffaflık

Sorun şeffaflık
Restorasyon sırasında üzerine geçirilen örtünün verdiği görüntü ile Kız Kulesi’nin yerinde olmadığı tartışması sosyal medyada gündem olunca açıklamalarla kuledeki çalışmalarda sıkıntı olmadığı açıklandı. Ancak...

Restorasyon sırasında üzerine geçirilen örtünün verdiği görüntü ile Kız Kulesi’nin yerinde olmadığı tartışması sosyal medyada gündem olunca açıklamalarla kuledeki çalışmalarda sıkıntı olmadığı açıklandı. Ancak açıklamalar yetmeyince bu kez kulenin içinden görseller paylaşılarak çalışmaların sıkıntısız sürdüğü belirtildi.

Habertürk de restorasyonun sürdüğü kulenin içerisinde çekilen özel görüntülere ulaştı. Restorasyonda İstanbul Teknik Üniversitesi ve Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi tarafından hazırlanan yapının depreme karşı dayanımının olmadığına ilişkin raporlar ve yine danışman hocaların kontrollüğünde hazırlanan projeler doğrultusunda ilerlediğinin çizildi. Evrensel koruma ilkelerine bağlı kalarak külah kısmı yapıdan uzaklaştırıldığı, özgün malzemesine uygun olarak yapılmasına yönelik çalışmaların sürdüğü ve 2022 yılı sonunda tamamlanması planlandığı kaydedildi.

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, 2023 yılında, Cumhuriyetimizin 100’üncü yaşında, Kız Kulesi, tarihi ve abidevi değerine uygun şekilde, bir anıt eser ve müze olarak hizmet verecektir” denildi.