Soruşturma açıldı gözaltı bile yok

Soruşturma açıldı gözaltı bile yok
Ankara Keçiören’de silahlı çatışma sonrasında hastaneye kaldırılan hastanın vefat etmesi üzerine, hasta yakını ailelerin müdahale odasına saldırdığı ve sağlıkçıların kendilerini bir odaya kapatarak barikat kurmak zorunda...

Ankara Keçiören’de silahlı çatışma sonrasında hastaneye kaldırılan hastanın vefat etmesi üzerine, hasta yakını ailelerin müdahale odasına saldırdığı ve sağlıkçıların kendilerini bir odaya kapatarak barikat kurmak zorunda kaldığı ortaya çıktı. Kendilerini güçlükle hastanedeki bir bölüme kapatan sağlıkçılar canlarını zor kurtardı.
Öte yandan Ankara Valiliği’nin büyük tepki çeken saldırıyı, ‘tartışma’ şeklinde lanse etmesi dikkat çekti. Ankara Valisi Vasip Şahin, tepkiler üzerine sosyal medya hesabından ikinci bir açıklama yaparak, “Fedakar sağlık çalışanlarımıza yönelen her türlü saygısızlık ve şiddeti kınıyorum. Faillerin hak ettikleri karşılığı bulacaklarından kimsenin şüphesi olmasın” dedi.
‘ŞİDDET İHTİMALİNE
KARŞI KAPI TUTULDU’
Benzer bir açıklama da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan geldi. Koca, sosyal medya hesabından yorumda bulundu: “Keçiören EAH Acil Servisinde, çok sayıda kişi, ateşli silahla yaralanan, müdahalelere rağmen kurtarılamayan yakınlarını, kuralları zorlayarak görmeye çalıştı. Arkadaşlarımız, şiddet olasılığına karşı, kapıyı kapalı tuttu. Şiddetin ihtimali bile olmamalı. Devlet, geçit vermeyecek! Koca sonrasında ikinci bir açıklama yaparak, “Şiddet olayları, nadir rastlanan olay değil, artık, her an muhtemel olaylar haline gelmeye başlamıştır. Sağlık çalışanına yönelik şiddet, en başta, uygarlığın temel ilkesi olan insana saygı ilkesine aykırıdır. Hem yasayı hem ahlakı güçlü tutmalıyız” dedi.