Soruşturmalar, denetçi ve kamu görevlilerine uzandı: İki tutuklama

Soruşturmalar, denetçi ve kamu görevlilerine uzandı: İki tutuklama
Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili soruşturmalara yapı denetçileri ve kamu görevlileri de dahil edildi. T24’ten Gökçer Tahincioğlu’nun haberine göre Kahramanmaraş’ta tutuklanan AKP Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçe Başkanı...

Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili soruşturmalara yapı denetçileri ve kamu görevlileri de dahil edildi. T24’ten Gökçer Tahincioğlu’nun haberine göre Kahramanmaraş’ta tutuklanan AKP Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu tarafından yapılan 28 kişinin yaşamını yitirdiği Bad-ı Saba Konutları’nın dosyasında imzası bulunan iki denetçi tutuklandı. Projelere onay veren kamu görevlilerinin sorumluluğu konusunda da uzmanlar tarafından hazırlanacak raporun beklendiği öğrenildi. Denetim firmalarının sorumlu elemanları, ifadelerinde, imza atmak istemediğini ancak buna zorlandığını söylerse firma sahipleri ve diğer ilgililer hakkında da dava açılacak.

MALATYA'DA 3 GÖZALTI
Malatya’da, 19 kişinin yaşamını yitirdiği Hayat Sitesi’ne ilişkin soruşturma kapsamında 3 şüpheli yakalandı. Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, Hayat Sitesi’nde gerekli inceleme yapılmadan enkaz kaldırma çalışmalarının başladığı iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtilerek “Cumhuriyet savcısı nezaretinde bilirkişi heyetince 12 Şubat tarihinde inceleme için yeteri kadar karot örneği alınmıştır” denildi.

SAVCI HAKKINDA İNCELEME
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Başkanı sıfatıyla verdiği izinle, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan Hatay’daki Rende Sitesi’nde 2016’da “kolonların kesildiği” iddiasıyla başlatılan soruşturmada “takipsizlik kararı” veren savcı hakkında inceleme başlatıldı.