‘Sosyal konutu yoksulların alması mümkün değil’

‘Sosyal konutu yoksulların alması mümkün değil’
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı sosyal konut projesine ilişkin, “Bu projeden ezilenlerin, yoksulların, evsizlerin yararlanması mümkün değil” dedi.Özel, Meclis’te...

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı sosyal konut projesine ilişkin, “Bu projeden ezilenlerin, yoksulların, evsizlerin yararlanması mümkün değil” dedi.

Özel, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, AKP’nin 20 yıldır iktidarda olduğunu anımsatarak insanların ev, araba alamayacak duruma geldiğini kaydetti.
Projeye katılacak vatandaşların evlerin peşinatını ve aylık taksitini ödemekte zorlanacağını belirten Özel, TOKİ’nin yaptığı sosyal konutların fiyatının geçen yıla göre yaklaşık iki kat arttığını söyledi.

TOKİ İNŞAATLARINA ŞİKAYET YAĞIYOR
Sayıştay’ın TOKİ’yi denetlediğini belirterek TOKİ’ye ilişkin raporlara değinen Özel, TOKİ’nin yaptığı konutları geç teslim ettiğini ve bu nedenle tazminat davalarında çok büyük artış olduğunu, kötü malzeme kullandığını, tedarikçilere ödeme yapmadığını, taşeronlarını mağdur ettiğini ifade etti.

Özel, “AK Parti, ucuz ev diye vereceklerini kalitesiz, kötü ve zamanında vermedi. Bu seferki sınavdan bunlar yine kalır ama bunda iyi bir taraf var, 7 ay sonra kontrol el değiştiriyor. Yani TOKİ’den ev alacak olan vatandaş ‘Ben bu daireyi almamayım mı?’ dersen, al kardeşim çünkü 2 sene sonra evleri biz teslim edeceğiz. Gelip bu işleri de temizlemek yine bize düşecek” diye konuştu.