Sosyal medya şirketlerinden Taliban’a engelleme

Sosyal medya şirketlerinden Taliban’a engelleme
Facebook, Twitter ve LinkedIn, Taliban'ın Afganları sosyal medya hesapları üzerinden tespit edip hedef almasını engellemek için harekete geçti.Facebook, Afganistan’daki hesapların arkadaş listelerini görüntüleme veya arama özelliğini...

Facebook, Twitter ve LinkedIn, Taliban'ın Afganları sosyal medya hesapları üzerinden tespit edip hedef almasını engellemek için harekete geçti.

Facebook, Afganistan’daki hesapların arkadaş listelerini görüntüleme veya arama özelliğini geçici olarak kaldırdı. Platformun güvenlik politikası başkanı Nathaniel Gleicher, Afganistan’daki kullanıcıların “tek bir tıkla” hesaplarını kilitleyebileceğini, böylece arkadaşları olmayan kişilerin onların sayfasını ya da profil fotoğrafını görüntüleyemeyeceğini söyledi.

Twitter, ülkedekilere destek olmak için sivil toplum kuruluşlarıyla temas halinde olduğunu açıkladı ve talep üzerine arşivlenmiş tweet’leri kaldırmak için çalıştığını söyledi.

Bir LinkedIn sözcüsü, profesyonel iletişim ağı sitesinin geçici olarak Afganistan'daki kullanıcıların bağlantılarını gizlediğini, böylece diğer kullanıcılar tarafından görüntülenmesinin engellendiğini söyledi.