Şoygu: Batı ile de savaşıyoruz

Şoygu: Batı ile de savaşıyoruz
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kısmi seferbelik ilanından sonra açıklamalarda bulunan Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rusya’nın sadece Ukrayna’yla değil, kolektif Batı’yla savaştığını vurguladı.Rusya’da silah...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kısmi seferbelik ilanından sonra açıklamalarda bulunan Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rusya’nın sadece Ukrayna’yla değil, kolektif Batı’yla savaştığını vurguladı.

Rusya’da silah altına alınacak yedek asker kaynağını tamamıyla kullanmayacaklarını belirten Şoygu, Ukrayna nedeniyle ilan edilen kısmi seferberlik döneminde sadece 300 bin yedek askerin görevlendirileceğini kaydetti.

Yaklaşık 70 askeri uydu ve 200 sivil uydu dahil tüm NATO uydu grubunun Ukrayna’nın çıkarları için kullanıldığını belirten Şoygu, Kiev’de de Batı askeri komutanlığının, 150’den fazla askeri uzmanın fiilen görev yaptığını kaydetti.

Rusya Savunma Bakanı, “Buraya giden son grup, eski ve hala görevdeki askerlerden oluşuyor. Kiev’de fiilen tam bir komuta merkezleri bulunuyor. Her şeyi ve tüm operasyonları yöneten bir Batı karargahından bahsediyorum” ifadelerini kullandı.