Soylu açıkladı vurgun 108 milyon dolar

Soylu açıkladı vurgun 108 milyon dolar
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, NTV canlı yayınında Thodex’in kurucusu Fatih Faruk Özer ile fotoğraflarının ortaya çıkması ve alkol satışı yasağıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Soylu özetle şunları söyledi:TAM KAPANMADA...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, NTV canlı yayınında Thodex’in kurucusu Fatih Faruk Özer ile fotoğraflarının ortaya çıkması ve alkol satışı yasağıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Soylu özetle şunları söyledi:
TAM KAPANMADA ALKOL YASAĞI
“Geçen dönemde de bu tartışma oldu. Hafta sonu kısıtlamasından bir farkı yok. Kural aynı, süre uzun. Bütün kısıtlamalarda ne varsa aynı fakat süre uzun. İnsanın temel haklarından birisi, seyahat hakkı yok, ondan vazgeçiyoruz. İnsanlar nelerden vazgeçiyor. Hiçbir artı kısıtlama söz konusu değil, biraz sabırlı olacağız. Dünyanın her yerinde böyle kısıtlamalar oldu. İngiltere’den Fransa’ya kadar bakıyoruz. Paris’te 22:00 - 06:00 alkol satışı yasağı gibi, kısıtlama saatlerinde yasak gibi birçok örnek verebiliriz. İnanın İngiltere’den Fransa’ya kadar birçok örnek var. Biz bunları değerlendirerek bütün adımları attık. Alkol yasağı tartışmasından hiç rahatsız değilim, biz buradan sağlıklı çıkalım da nasıl çıkarsak çıkalım.”
VURGUN 108 MİLYON DOLAR
Kripto para borsası Thodex soruşturmasında yurt dışına çıkarılan paranın 2 milyar dolar değil 108 milyon dolar olduğunu söyleyen Soylu, “Para piyasalarıyla ilgili bilgim var. 2 milyar dolar haberi çıktı, bu büyük bir para. Para piyasasıyla ilgilenenler niçin buna itiraz etmedi diye baktık. Özellikle ben bilirkişilerin çağrılmasını istedim. Acaba bu rakamları büyütüp sansasyonel bir olay mı yaratmaya çalıştılar diye. Arkadaşlarımızın şu ana kadar öğrendikleri 108 milyon dolarlık bir portföy var. İşlem hacmi ve portföy ayrı şeylerdir. Muhasebecisinden bilgisayarlarından bu bilgiyi çıkardık. Burada böyle bir avukat dile getirdi, 2 milyar dolar öyle kaldı. 2 milyar dolarlık bir bulgu söz konusu değil.” dedi.