Soylu AYM’ye ayar verdi

Son Güncellenme Tarihi: Eylül 15, 2020 / 07:25

Güvenlikle ilgili düzenlemeler konusunda AYM Başkanı’na tepki gösteren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Anayasa Mahkemesi Başkanı’na söylüyorum kendi arabamla tek başına gitmeye ben varım sen var mısın?” ifadesini kullandı.
İçişleri Bakanı Soylu, Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde düzenlenen ‘Toplumsal Olaylarda Müzakere Kursu’ açılış töreninde konuştu.
Bazı düzenlemelerle ilgili Anayasa Mahkemesi’nin aldığı kararları eleştiren Soylu, AYM Başkanı Zühtü Arslan’a arabasıyla tek başına çatışma bölgelerine gitme teklifinde bulundu.
“Geçtiğimiz günlerde basında Anayasa Mahkemesi’nin toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanunundaki şehirlerarası ‘karayollarında toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenlenemez’ hükmünü iptal ettiği şeklinde bir haber yapıldı,” diyen Soylu, “şöyle devam etti:
‘SÖZLERİME ALINABİLİRSİNİZ’
“Sevgili AYM Başkanı, size söylüyorum. Şehit cenazelerindeki 1 yaşındaki çocukların gözyaşlarını ben yaşıyorum. Anne ve babalarla biz konuşuyoruz. Canı yanan biziz. Onun için sözlerime alınabilirsiniz, alınmayabilirsiniz ama bunu söylemezsem bu dünyaya karşı da öbür dünyaya karşı da kendimi mesul hissediyorum.”
‘HADİ GİT GEL, ÖZGÜRÜZ YA’
Soylu, güvenlikle ilgili düzenlemeler konusunda AYM Başkanı’na tepki göstererek, “Polis koruması almana gerek yok. Bisikletinle işe git gel bakalım. Hadi git gel, özgürüz ya. Tamamen her şey güvenlik altında, hadi git. Niye polis koruması alıyorsun, niye eskortlarla geziyorsunuz. Ben varım sen var mısın, Sayın Anayasa Mahkemesi Başkanı? Ben varım. Tek başıma arabamla gitmeye ben varım, sen var mısın? Her yere. Biz buralardan gideriz. Ama ne olursunuz bu ülke büyük bir mücadele içerisinden geçiyor, ayağımızı topal, bizi naçar bırakmayın, bizi zorluk içerisinde bırakmayın ne olursunuz,” dedi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top