Soylu darp edilen gazilerle görüştü

Soylu darp edilen gazilerle görüştü
AK Parti Genel Merkezi yakınlarındaki gerilimin ardından devreye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu girdi. Medyascope’un haberine göre görüşmeyi olay yerindeki bir gazi aktardı. 15 Temmuz gazilerinden Ahmet Önder “Arbede sırasında...

AK Parti Genel Merkezi yakınlarındaki gerilimin ardından devreye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu girdi. Medyascope’un haberine göre görüşmeyi olay yerindeki bir gazi aktardı. 15 Temmuz gazilerinden Ahmet Önder “Arbede sırasında ben polislere, ‘Benim madalyam var, bana dokunamazsınız. Valilik ve İçişleri Bakanlığı izni olmadan beni gözaltına alamazsınız’ dedim. Daha sonra amirler Süleyman Soylu’yla görüşmüş, Soylu da bizi bakanlığa davet etti” dedi.
Önder görüşmenin detaylarını ise şöyle paylaştı: “Süleyman Soylu ile ilk kez görüştük, bizi samimi karşıladı. Yaklaşık bir buçuk saat sürdü görüşmemiz. Meselenin para değil, 3713 sayılı kanuna tabi olmak olduğunu söyledik. Cuma gününe kadar Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanıyla ve Cumhurbaşkanıyla görüşecek, akabinde bize dönüş yapacak. Onay aldığı takdirde önümüzdeki hafta kabine toplantısında tasarıyı sunacak. Ben bakanın samimiyetine inandım, sürecin takipçisi olacağını ve bizim sözcümüz olacağını söyledi. ‘Bu can bu bedende olduğu sürece ben sizin yanınızdayım’ dedi.”