SOYLU NE DEMEK İSTEDİ?

SOYLU NE DEMEK İSTEDİ?
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul’da bazı ülkelerin başkonslosluklarını kapatmasına tepki göstererek, "Türkiye'ye karşı bir psikolojik harp yürütülmektedir" dedi.Soylu, Beştepe'deki Jandarma Genel Komutanlığı'nda...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul’da bazı ülkelerin başkonslosluklarını kapatmasına tepki göstererek, "Türkiye'ye karşı bir psikolojik harp yürütülmektedir" dedi.

Soylu, Beştepe'deki Jandarma Genel Komutanlığı'nda düzenlenen "Jandarma Genel Komutanlığı 2022 Yılı Değerlendirme Toplantısı"nın açılış konuşmasını yaptı. İsveç, Danimarka ve Hollanda'da Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırı ve sonrasındaki gelişmeleri üzerine Soylu, şunları söyledi:



İSTİHBARİ NOTLA TELKİN
“Türkiye'de yaklaşık üç dört gündür bir DEAŞ hadisesi üzerinden büyükelçiliklerin ve aynı zamanda bazı ibadet alanlarının tehlike altında olduğunu ortaya koyarak, bir kuruma ilettiği bir istihbari notla, diğer büyükelçiliklere de 'Biz kapatıyoruz siz de kapatın' telkininde bulunarak Türkiye'de yeni bir psikolojik harp başlatmanın eşiğinde olmuşlardır. Bu çok açık ve nettir.

YABANCI AJANIN İŞİ
İşin hikayesi şudur; Farklı bir ülkenin bir istihbarat elemanı Türkiye'de DEAŞ mensubu olabileceği düşünülen birkaç kişiye elemanlık teklif etmiş, Türkiye Cumhuriyeti Devleti o anı da net bir şekilde izlemiş, elemanlık teklif ettikleriyle birlikte birkaç gezinti gerçekleşmiş, ardından Türkiye'yi bu istihbarat elemanı terk etmiş. Bu istihbarat elemanı sonuç alamayınca ilk reaksiyonu ve bilgiyi veren ülkeye bu bilgileri pazarlamış, ondan sonra da Türkiye'de bir DEAŞ saldırısı olabilecek anlayışıyla beraber Türkiye'ye bir psikolojik harp yürütülmektedir. 15 kişi gözaltına alındı, 5 kişi tutuklandı. O istihbarat elemanının kim olduğunu Türkiye Cumhuriyeti Devleti net bir şekilde biliyor. Yani istedikleri kişiyi hapisten çıkaramayınca metnin altına imza atan büyükelçiler, Türkiye'ye bir hukuk operasyonu yapmaya çalışan büyükelçiler, şimdi malum büyükelçinin operasyonuyla Türkiye'ye bir güvenlik açığı, bir terör operasyonu gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Çok net ve açıktır her şey. Bu kıştan çok ümitleri vardı. Bütün planlarını bu kış üzerine yapmışlardı. O aklı evveller, o Türkiye'nin iç yönetimine, iç güvenliğine müdahale etmek isteyen malum büyükelçinin etrafında çöreklenmiş diğerleri."