Soylu reddetti, Erdoğan kabul etti

Soylu reddetti, Erdoğan kabul etti
İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamanın ardından çok sayıda ülke Türkiye’ye yönelik taziye mesajı paylaştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya hesabından saldırıyı kınadığını belirten aralarında...

İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamanın ardından çok sayıda ülke Türkiye’ye yönelik taziye mesajı paylaştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya hesabından saldırıyı kınadığını belirten aralarında İtalya, Almanya, İngiltere ve ABD’nin de olduğu 97 ülkeye ve uluslararası kuruluşlara teşekkür mesajı yayınladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile MHP lideri Devlet Bahçeli’nin ABD’nin taziyesini reddettiklerine yönelik sözlerinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın teşekkürü dikkat çekti. Soylu, “ABD Büyükelçiliği’nin taziye dilemesini reddediyoruz” demişti. Bahçeli ise “Suriye veya Irak’taki terörist kamplarda eğitilip terör eylemi amacıyla canlı ceset gibi Türkiye’ye sızan ya da sızdırılan canilere hedef listesi veren, stratejik ve kalabalık mahallere gönderen hiçbir ülke dost değildir, dürüst değildir, esasen müttefik de değildir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan teşekkür mesajında, “İstiklal Caddesi’nde gerçekleştirilen terör saldırısına tepki gösteren, acımızı paylaşan, başsağlığı dileğinde bulunan tüm ülkeler ile uluslararası organizasyonlara şükranlarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan Bahçeli’nin grup toplantısında ABD’yi suçladığı saatlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Joe Biden arasında G20 Liderler Zirvesi’nde ikili görüşme gerçekleştirdi.

CİDDİYETSİZ BİR DAVRANIŞ
Konuyla ilgili TBMM Genel Kurulu’nda konuşan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, “Ucunda Amerika varsa, geliriz, burada TBMM’de aldığımız kararlarla gereğini yaparız; eğer ucunda Amerika yok, Soylu bu şekilde ciddiyetsiz bir davranış içerisindeyse o zaman bu ülkenin Cumhurbaşkanı o İçişleri Bakanıyla ilgili gereğini yapmalıdır” dedi.