Soylu: Seçim gecesi Lavrion kampından kargaşa talimatı verildi

Soylu: Seçim gecesi Lavrion kampından kargaşa talimatı verildi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, seçim gecesine dair dikkat çeken bir açıklama yaptı. Soylu, "Atina'daki Lavrion Kampı'ndan talimat verildi, bir hadisede devreye girilmesi ve Türkiye'de terör örgütlerinin karmaşa sağlaması için...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, seçim gecesine dair dikkat çeken bir açıklama yaptı. Soylu, "Atina'daki Lavrion Kampı'ndan talimat verildi, bir hadisede devreye girilmesi ve Türkiye'de terör örgütlerinin karmaşa sağlaması için talimat verildi" açıklamasında bulundu.

TGRT'de konuşan Soylu seçim gecesinde Anadolu Ajansı (AA) verilerine ilişkin olarak "Kırsalda AK Parti öndedir, şehir merkezlerinde de veriler birbirine yaklaşmaya başlar. Kırsalda AK Parti öndedir. Ekrem İmamoğlu'nun özür dilemesi lazım" dedi.

"Yavaş ve İmamoğlu'ndan sorumlu kişi olarak ben onların adına özür diliyorum"

Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na yönelik Soylu şu ifadeleri kullandı:

"Ben onlardan sorumlu bir bakanım. Şurada 10-12 gün kaldı bakanlığımızda. 7 yıl görevdeydim, elimden geleni yaptım. Gücüm yettiğince ülkem ve milletim için gece gündüz gayret ettim Biz yanlış yaptık, bilmeden daha büyük olayların olmasını sağlayacak bir bilgiyle kamuoyu karşısına çıktık demeli. Onlar özür dilemiyorsa, ben onlardan sorumlu biri olarak milletimizden özür diliyorum. Çünkü ben onların disiplininden sorumluyum. Ben özür diliyorum. "

Sinan Oğan sorusuna cevap

AK Parti'nin Sinan Oğan'la görüşmesinin olup olmayacağı sorusu yöneltilen Soylu, "Bilmiyorum. Ben yorum yapmıyorum" dedi ve şöyle devam etti: "Her oy milli irade tecellisidir. Herkes beğendiği, en çok onayladığına oy verir. Bunun üzerinden bir yorum yapmam doğru olmaz." dedi.

Bakan Soylu, 2.5 yıl içinde bir milyon Suriyelinin, onurlu, güvenli ve gönüllü olarak, yapılacak plan dahilinde ülkelerine dönmelerinin sağlanacağını söyledi.

"Terör örgütlerinin karmaşa çıkarması için talimat verildi"

Soylu'nun açıklamaları şöyle:

"Ben açıklama yapmadım. Ben seçimle neredeyse birebir ilgili birisiyim. Sandıkların korunmasıyla, güvenli oy kullanılmasıyla ilgili kanunun verdiği görevler var. İstihbaratlarımız var. Atina'daki Lavrion Kampı'ndan talimat verildi, bir hadisede devreye girilmesi ve Türkiye'de terör örgütlerinin karmaşa sağlaması için talimat verildi. O gece ortalığın karıştırılmasını temin için talimat verildi. Türkiye o kadar net bir tablo ortaya koydu ki, oy veren vermeyen, sandığa giden herkes bunu bir demokrasi şenliğine dönüştürdü."

LAVRİON KAMPI NEDİR?

Atina'nın güneydoğusundaki küçük liman kenti Lavrion'da terör örgütü PKK/YPG'yi simgeleri ve terör örgütü PKK'nın elebaşı Öcalan'ın posterlerinin asılı olduğu, Yunan Kızılhaçı tarafından desteklenen göçmen kampında Yunanistan'a sığınan bazı terör örgütü yandaşlarının yıllardır barındığı belirtiliyor.