"Soylu, Yerlikaya için dosya mı hazırlattı?"

"Soylu, Yerlikaya için dosya mı hazırlattı?"
Gazeteci Tolga Şardan, yeni İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya hakkında emniyet istihbarat birimi üzerinden özel bir dosya hazırlandığını bunun bir soruşturma hazırlığı dosyası olduğunu yazdı.Cumhurbaşkanlığı'nın yeni kabinesinde...

Gazeteci Tolga Şardan, yeni İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya hakkında emniyet istihbarat birimi üzerinden özel bir dosya hazırlandığını bunun bir soruşturma hazırlığı dosyası olduğunu yazdı.

Cumhurbaşkanlığı'nın yeni kabinesinde İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya oldu. T24 yazarı Tolga Şardan, "Şimdi, birden fazla kaynaktan doğrulattığım, henüz dumanı üzerinde tüten önemli bir gelişmeyi okurla paylaşıyorum" dediği yazısında şu kulisleri aktardı:

"Kulislere yansıyan bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmede Soylu'nun durumu da gündeme geldi. Bahçeli'nin Soylu'nun göreve devam etmesinden memnuniyet duyacağı biliniyor. Ancak Erdoğan, ittifak ortağının Soylu beklentisine bu kez uymadı.

Yerlikaya'nın bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından listeye alınması, Soylu ve ekibini huzursuz etti.

Yine kulislere göre bu gelişmeler üzerine, Soylu ve ekibi ilginç bir adım attı.

İddiaya göre, emniyet istihbarat birimi üzerinden Yerlikaya hakkında özel bir dosya hazırlandı. Aynı zamanda soruşturma hazırlığı dosyasıydı bu. İşin içinde Ankara ve İstanbul'daki istihbarat birimleri vardı. Konusu ise Soylu ve ekibinin kullanmayı çok sevdiği "iltisak" üzerineydi.

Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın durumdan haberdar olduğu ve Soylu'ya müdahale edildiği konuşuluyor. Soylu'nun bakanlık atamasındaki rakibi için gerçekleştirmeye çalıştığı "hareket"in geri teptiği belirtiliyor.

Dar zamanda yaşananlar, siyaset koridorlarının kayıtlarına girdi.

Yerlikaya ekibini kuruyor

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, göreve başlar başlamaz önce yakın çalışma ekibinde düzenlemeler gerçekleştirdi. Örneğin, İstanbul'da beraber çalıştığı yardımcısı Mehmet Fatih Çiçekli'yi beraberinde Ankara'ya getirdi ve özel kalem müdürü yaptı.

Aynı zamanda İstanbul Üniversitesi'ndeki öğrenciliği sırasında yakın arkadaşı olan mevcut Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş'ın İçişleri Bakan Yardımcısı olması gündemde.

Soylu ile görev yapan üç bakan yardımcısı büyük olasılıkla değişecek.

En önemlisi, İçişleri Bakanlığı ve bağlı birimlerinde gerek merkez, gerekse taşra kadrolarında Soylu'nun ekibi büyük ölçüde tasfiye edilecek.

Bu arada, kabine değişikliği olmadan hemen önce eski bakan Soylu'nun imza koyduğu emniyette emekli edilen polis müdürleri listesi var. Yerlikaya'nın söz konusu emekliler listesi ile ilgili olarak emniyet yetkililerinden bilgi aldığı belirtiliyor. Büyük olasılıkla emekli edilen bazı polis müdürleri hakkında farklı bir süreç yürüyecek.

Sonuç olarak; Yerlikaya önümüzdeki günlerde valiler, kaymakamlar ve il emniyet müdürleri kararnamesi hazırlayacak.

Kısacası, -elbette Erdoğan'ın onay vereceği ölçüde- müfettişlere ve adliyeye yakın zamanda epeyce iş düşebilir."