Soylu Yine Aynı: Bu Defa Terörist ‘Barınamayanlar’

Son Güncellenme Tarihi: Eylül 29, 2021 / 09:15

Öğrencilerin “Barınamıyoruz” eylemleri, iktidar ile muhale edilirken Bakan Soylu, sol grupların “klişeleşmiş eylemlerini” yaptığını söyledi.
İzmir’de «Barınamıyoruz, sokaktayız» eylemi yapan 41 üniversite öğrencisinin, İstanbul’da ise 28 öğrencinin önceki gece gözaltına alınmasıyla şiddetlenen barınma tartışması, iktidar ve muhalefeti karşı karşıya getirdi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Didim Polis Moral Eğitim Merkezi’nde yaptığı konuşmada, “Yurt bulamayan öğrenciler bahanesiyle bir dizi eylem yapıldı. Ülke genelinde 24 ilde toplam 114 eylem ve etkinlik gerçekleştirildi. 24 ildeki eylemlere 2 bin 243 kişi katıldı, mükerrerleri düşersek eylemlere 2 bin 57 kişi katıldı. Bunlardan 310’u öğrenci. Bunların da tamamına yakınının yurt başvurusu bulunmuyor” dedi.
Soylu şöyle devam etti:
“Bunların daha ziyade sol marjinal gruplara müzahir olduğu belirlendi. 6’sının PKK/KCK, 6’sının MLKP, 5’inin TKKKÖ, 2’sinin TKP Kıvılcım, 1’inin FETÖ/PDY, 1’inin TKİP, 1’inin DKP, 4’ünün de beni çok seven, LGBTİ üyesi olduğu tespit edildi. Peki bu profil bize yabancı mıdır? Yıllardır üniversitelerimizde ve bazen de dışarıda özellikle Taksim civarında bu ve benzeri gruplar artık klişeleşmiş eylemlerini yapmaktadırlar.”
İZMİR VE İSTANBUL’DAKİ EYLEMLERE MÜDAHALE
İzmir›de «Barınamıyoruz, sokaktayız» eylemi yapan 41 üniversite öğrencisinin önceki gece gözaltına alındığı ve öğrencilerden bazılarının ters kelepçe takılıp yerde sürüklenerek polis aracına götürüldüğü haber verilmişti. Gece gözaltına alınan öğrencilerin bir kısmının sabah saatlerinde serbest bırakıldığı, diğerlerinin de işlemlerinin sürdüğü bildirildi.
İstanbul Valiliği ise yetersiz yurt ve yüksek kiralar nedeniyle barınamayan üniversite öğrencilerinin Kadıköy Moda-2 Parkı’ndaki protestosu sırasında gözaltına alınan 28 kişinin serbest bırakıldığını açıkladı.

HEP AYNI SUÇLAMA AMA YARGI KARARI YOK

İçleri Bakanı Soylu’nun yurt eylemine katılan öğrencilerin terör örgütleriyle ilişkili olduğunu açıklaması akıllara Boğaziçi Üniversite’ndeki kayyım rektör eylemlerini getirdi. İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, o dönem gözaltına alınan öğrencilerden 45 kişiden 22’sinin MLKP, TKP/Kıvılcım, DEV-PAR, 1 79’unun DHKP-C, PKK/KCK, FETÖ/PDY, MLKP, 105 kişiden 52’sinin MLKP, PKK/KCK, DHKP-C olmak üzere “terör örgütleri ile irtibatlı olduğunu” söylemişti. Ancak öğrencilerden hiçbiri terör örgütü üyeliği, terör örgütü propagandası gibi suçlardan yargılanmadı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top