Soylu yumrukları

Soylu yumrukları
TBMM Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmelerinde, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun CHP’’li Erkan Aydın’a “sahtekarsınız” diye laf atması İle başlayan tartışma, yumruklu kavgaya dönüştü.İçişleri Bakanlığı...

TBMM Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmelerinde, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun CHP’’li Erkan Aydın’a “sahtekarsınız” diye laf atması İle başlayan tartışma, yumruklu kavgaya dönüştü.

İçişleri Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2022 bütçesinin görüşmelerinde söz alan CHP Bursa MilletvekiliErkan Aydın, Soylu’nun, 2017’deki referandum döneminde uluslararası kara para aklama suçundan Türkiye ve ABD’de hakkında dava açılan ve Avusturya’da tutuklu bulunan SBK Holding’in patronu Sezgin Baran Korkmaz’a ait uçağa binerken çekilen fotoğrafını kürsüden gösterdi.

Aydın’ın, “Siz uçağa binerken fotoğrafınız çıktı, açıklamanızda ‘Başka uçak yoktu’ dediniz. Cumhurbaşkanına söyleseydiniz” sözlerine Soylu oturduğu yerden, “Yalan söylüyorsunuz sahtekarsınız” tepkisini gösterdi. Aydın “Aynen iade ediyorum” karşılığını verdi.

Soylu’nun sözleri üzerine gerilen Genel Kurulda AK Parti‘li milletvekilleri Soylu’nun olduğu yere doğru gitti. Tartışmanın büyümesi ile tansiyon yükselirken, bazı AK Parti milletvekilleri CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in üzerine yürüdü. AK Parti ve CHP milletvekilleri, karşılıklı yumruk savurdular.

SOYLU’DAN HDP’LİLERE: KÜRTLER SİZDEN NEFRET EDİYOR
Bütçe görüşmelerde çıkan kavganın ardından Soylu, akşam saatlerinde yürütme adına kürsüye çıktı. HDP sıralarına yönelik sert çıkışlarda bulunan Soylu, “Kürtler sizden nefret ediyor. Kürtler sizden nefret ediyor. Kürtler sizden nefret ediyor” diye bağırdı. Soylu’nun konuşurken HDP’liler de döviz açarak protesto ettiler.

KERESTECİOĞLU’NDAN VARANK’A: SOYLU’YU DA AY’A GÖTÜRÜN
HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu için, “Gün boyu herkese parmak sallayan ve sonra da gülümseyen enteresan bir kişilikle karşı karşıyayız” dedi. Kerestecioğlu, Soylu’nun hemen yanında oturan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a, “Ay’a sert iniş yapılacakmış. Lütfen yanınızdaki kişiyi de götürün” diye seslendi.

ÖZGÜNEŞ’TEN SOYLU’YA: PSİKOLOĞA GİTSİN
HDP Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş ise Bakan Soylu’nun katıldığı Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısında gün boyu kavga yaşandığını hatırlatarak, Soylu için “Bir psikoloğa gitsin” dedi.

SOYLU, ÖZGÜR ÖZEL’İN ÜZERİNE YÜRÜDÜ
Soylu’nun HDP’lileri hedef alan konuşmasının ardından CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, yanıt vermek üzere söz aldı. Özel, Soylu için “Şizoid bir sanrıya kapılmış klinik bir vaka var karşımızda” ifadelerini kullandı.
Özel›in kurduğu son cümle ise Meclis›te gerginliğe yol açtı. AKP›li Alpay Özalan, Özel’in üzerine hamle yaparken Soylu komisyon sırasından kalkarakr Özel’in üzerine yürüdü. Özel’in korumaya çalışan CHP’li vekillerle AKP’li vekiller arasında yumruklaşmalar da yaşandı.