Soylu’dan Özdağ’a “küfürleşme” yanıtı: Özür dilerdim

Soylu’dan Özdağ’a “küfürleşme” yanıtı: Özür dilerdim
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, telefonda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birbirlerine küfrettiklerini söyledi. Soylu, küfürleşme iddiasını doğrulamadı ve “Öyle olsa...

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, telefonda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birbirlerine küfrettiklerini söyledi. Soylu, küfürleşme iddiasını doğrulamadı ve “Öyle olsa özür dilerdim” dedi.

Özdağ, “Süleyman Soylu biraz önce telefonda benim sana iftira attırma mesajı atmam üzerine senin başlattığın bir küfürleşme yaşadık. Karşıma çıkacağını söyledin. Hadi bakalım. Yeri ve zamanı sen belirle. En son ben belirlediğim zaman kaçmıştın. Hadi görelim yüreğini korkak iftiracı” açıklamasını yapmıştı.

Van’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Özdağ’ın ‘küfür’ iddiaları hakkında şunları söyledi:

VELEV Kİ HATA İŞLEMİŞ OLALIM
“Velev ki böyle bir hata işlemiş olalım, kişi ne kadar pespaye, aşağı olursa olsun, özür dilerim ben. Geçen Mardin’e giderken bir mesaj geldi, mesajda tehdit var, taciz ve iftira var. Telefon açtım, kimsiniz dedim, kendini tanıttı. Bu mesajlar ayıp değil mi ya… Sonra konuşma tonunu değiştirdi, ben de televizyonlarda, kamuoyunda açık olarak söylediğim sözleri söyledim, başka bir söz söylemedim, telefonu kapattım.”

ÜMİT ÖZDAĞ: "HAKARET EDİLEN KAMU GÖREVLİSİ KİM?"
İstanbul Fatih’te, cadde üzerinde yer alan iki bina arasına Zafer Partisi İlçe Başkanlığı tarafından ‘Yerli ve milli Escobar’ ifadelerinin yer aldığı bir pankart asılmış, polis müdahalesiyle pankart indirilerek Zafer Partisi İlçe Başkanı gözaltına alınmıştı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, çok sayıda polisin Zafer Partisi Genel Merkezi etrafında olduğunu belirterek, genel merkez binasına asılı pankartın indirilmek istendiğini söyledi.

Özdağ, paylaşımlarında şu ifadeleri kullandı:
“Zafer Partisi Genel Merkezi’ne asılan uyuşturucu ile mücadele afişini indirilmesi için Ankara polisi savcının sözlü ifadesi ile Genel Merkezi’mize geldi. Mahkeme kararı olmadan bu afiş inmez. Zafer Partisi Genel Merkezi etrafında polis kardeşlerimiz konumlanıyor. Uyuşturucu ile mücadele pankartını SS’nin emri ile zor kullanarak, Anayasa’yı çiğneyerek indireceklermiş. Zafer Partisi il ve ilçe başkanlarımızdan yarın parti binalarına aynı pankartı asmalarını istiyorum.”

“İNDİRTMEYECEĞİZ”
Pankartın indirilmesine izin vermeyeceklerini belirten Özdağ, “HDP Kongrelerinde PKK paçavralarını indiremeyenler, kalkmışlar Zafer Partisi Genel Merkezine asılı pankartı indirmeye çalışıyor. İndirtmeyeceğiz…” ifadelerini kullandı.

“HAKARET EDİLEN KAMU GÖREVLİSİ KİM?”
Özdağ, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Savcı ‘Yerli ve Milli Escobar’ pankartımın kamu görevlisine hakaret niteliği taşıdığını ileri sürerek polis tarafından el konulmasını istemiş. Yarın bu karar için sulh ceza hakiminden onay alınacakmış. Şimdi soru şu: hakaret edilen kamu görevlisi kim?” dedi.