Soylu'dan sığınmacı açıklaması: Ne yapacaktı Tayyip Erdoğan; kapıyı kapatıp "sizi almıyorum" mu diyecekti?

Soylu'dan sığınmacı açıklaması: Ne yapacaktı Tayyip Erdoğan; kapıyı kapatıp "sizi almıyorum" mu diyecekti?
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Biz sorumluluk sahibiyiz. Ne yapacaktı Tayyip Erdoğan? İnsanlar katledilirken, öldürülürken, hamile kadınların karınlarına şiş batırılırken kapıyı kapatıp sizi almıyorum mu diyecekti?...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Biz sorumluluk sahibiyiz. Ne yapacaktı Tayyip Erdoğan? İnsanlar katledilirken, öldürülürken, hamile kadınların karınlarına şiş batırılırken kapıyı kapatıp sizi almıyorum mu diyecekti? Tarihe nasıl geçecektik?" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, seçim çalışmaları kapsamında Osmanbey Tekstilcileri ve Şişlili İş İnsanları ile kahvaltıda bir araya geldi. Süleyman Soylu seçmenleri 28 Mayıs günü yeniden sandığa bekliyoruz dedi.

Soylu, "PKK'nın patronu Amerika'dır. FETÖ'nün de patronu Amerika'dır. DEAŞ'ın de patronu Amerika'dır. Üçünün de patronu Amerika'dır. El Kaide'yi üreten Rusya'ya karşı Afganistan'da Amerika'dır. DEAŞ El Kaide'nin türevidir. Başka hiç bir şey değildir. FETÖ'nün nerede olduğu belli. FETÖ Amerika'nın istihbarat birimidir. Tam bir istihbarat örgütüdür. Sadece bir terör örgütü değildir. İstihbari bir örgüttür" dedi.

"Ne yapacaktı Tayyip Erdoğan; kapıyı kapatıp 'sizi almıyorum' mu diyecekti?"

"İnsanlar katledilirken, öldürülürken sizi almıyoruz mu diyecektik" diye soran Soylu "Geldiğimiz noktayı istikrarsızlığa kurban edemeyiz. Göç yönetiminde tam 12 yıldır bir toplumsal kırılma yaşamadık. Fransa'nın göbeğinde olaylar oldu. Günlerce. Durdurmakta zorlandılar. Bundan sonra da onurlu gönüllü geri dönüş mekanizmasının daha fazla çalışmasıyla inşallah ideal bir dengeye kavuşmuş olacağız. Biz sorumluluk sahibiyiz. Ne yapacaktı Tayyip Erdoğan? İnsanlar katledilirken, öldürülürken, hamile kadınların karınlarına şiş batırılırken kapıyı kapatıp sizi almıyorum mu diyecekti? Tarihe nasıl geçecektik?" diye konuştu.

Soylu "Bizim iddiamız bu ülkede sadece 780 bin kilometre kare değildir. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Orta Doğu hattının miğferi olacaktır. Örneği olacaktır, modeli olacaktır. Türkiye kendine bambaşka bir pencere açmıştır" şeklinde konuştu.

"Oy vermeye ayıracağınız yarım saat, yüz yıllık geleceğinizi belirleyecek"

Herkesi 28 Mayıs günü sandığa beklediğini söyleyen Soylu "Sizleri tekrar 28 Mayıs günü sandığa bekliyoruz. Eşinizden dostunuzdan sandığa gitmeme kararı olan gerek görmeyen olursa lütfen onları teşvik edin. Oy vermeye ayıracağınız yarım saat, yüz yıllık geleceğinizi belirleyecektir. Lütfen bunu riske atmayalım" dedi.