Soylu’dan sonra Erdoğan da aynı iddiada bulundu: ‘Ellerine yurt dışında hazırlanıp tutuşturulmuş metin…’

Soylu’dan sonra Erdoğan da aynı iddiada bulundu: ‘Ellerine yurt dışında hazırlanıp tutuşturulmuş metin…’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin genel merkezinde milletvekilleriyle bir araya geldi. Burada konuşan Erdoğan Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metni’ne imza atan 6 muhalefet partisine yüklenerek, “Üzerinde uzlaştıkları...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin genel merkezinde milletvekilleriyle bir araya geldi. Burada konuşan Erdoğan Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metni’ne imza atan 6 muhalefet partisine yüklenerek, “Üzerinde uzlaştıkları bir program yok. Üzerinde uzlaştıkları bir cumhurbaşkanı adayı yok. Üzerinde uzlaştıkları bir kalkınma projesi yok. Üzerinde uzlaştıkları bir demokrasi adımı da yok. Program diye ortaya çıkardıkları metin yurt dışında hazırlanıp ellerine tutuşturulmuş bir rapordan ibarettir. Cumhurbaşkanı adaylığı meselesinde dışarıya renk vermeseler de arka planda saç saça baş başa bir kavga yaşandığı anlaşılıyor.” sözlerini kaydetti.

MACARİSTAN BENZETMESİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan’da seçimi kazanan Orban’a karşı bir araya gelen 6 muhalefet partisini Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem masasındaki partilere benzetti:
“Bu seçim öylesine önemlidir ki, normal şartlarda sokakta rastlaşsalar selam vermeyecek olanları aynı masa etrafında bir araya getirmiştir, altılı. Aynısı Macaristan’da da oldu. Orada da altılı çıktı. Aynı merci, aynı odak Macaristan’da da koordinatör oldu.”

ANKARA’YA ÇUKUR ÇAMUR SUÇLAMASI
Erdoğan sözlerinin devamında CHP yönetimindeki büyükşehir beledilerini hedef aldı:
“Şurada Ankara’da Çankaya’dan buraya geliyorum. Gelirken yolda çukurlardan geçilmiyor. Hani çukur çamur diyorduk ya aynen Ankara şu an bunu yaşıyor. İstanbul farklı mı? Hayır İstanbul da aynı. Bizim üçlümüz vardı çöp, çamur, çukur. Göreve geldiğimiz zaman İstanbul’u böyle almıştık. Aynen şu anda yeniden eski Türkiye geri geliyor.”