Soylu’nun anayasası farklı mı?

Soylu’nun anayasası farklı mı?
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün polis müdahalesi sırasında görüntü ve ses kaydı alınmasının yasaklanmasını içeren genelgesi hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Dünyada, cep...

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün polis müdahalesi sırasında görüntü ve ses kaydı alınmasının yasaklanmasını içeren genelgesi hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Dünyada, cep telefonlarından önce adalet tecelli etmiyor muydu?” diye sordu. Soylu genelgenin anayasaya uygun olduğunu söyledi. Hukukçular ise, genelgenin anayasaya dayanmadığı yönünde eleştiriler getiriyor.
CNN Türk canlı yayınına katılan Bakan Soylu, tartışma yaratan genelgeyle ilgili şu ifadeleri kullandı:
KILIÇDAROĞLU’NA ELEŞTİRİ
Anlaşılıyor ki sayın Kılıçdaroğlu bu genelgeyi hiç okumamış, bu genelgenin hiç özüne bakmamış, burada anayasanın 20 maddesine hiç bakmamış, Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nun veya kişisel verilerin neyi ifade ettiğini, bir birey için neyi ifade ettiğini hiç şey yapmamış. Sayın Kılıçdaroğlu’nun bu konudaki bakışları siyasal perspektif bakışlarıdır. Bizim Trabzon’da memlekette güzel bir fıkra vardır “Temel anasını görmesin” bakışlarıdır. Yani bunların nesnel, doğru, objektif bir değerlendirmeden yoksun olduğu apaçık ortadadır.