Soylu’nun Çav Bella cezası: Ezan dinletiriz

Son Güncellenme Tarihi: Mayıs 24, 2020 / 03:53

İçişleri Bakanı Soylu’nun “Çav Bella çaldıranı bulup ona caminin dibinde ezan dinletiriz” sözleri tepki topladı. CHP’li Kaftancıoğlu ile DEVA partili Yeneroğlu ezanı ceza aracı görmenin başlı başına ezana saygısızlık olduğunu söyledi.

Ankara Mamak Belediyesi’nin düzenlediği ‘Musiki Muallim Mektebi Sohbetleri’ programına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İzmir’de cami hoparlöründen Çav Bella şarkısının çalınmasını değerlendirdi: “Ahlaksızlık ve inançsızlık. Bu Ramazan ayında milletin inançlarına saldırı beklenmez. Ama biz birçok şeyin hakkından geldik. Bunun da hakkından geliriz. Buluruz yani. Buluruz, ona da caminin dibinde ezanı dinletiriz” dedi. Soylu, ayrıca ses sistemine meslek lisesi birinci sınıf öğrencisinin bile sızabileceğini söyleyerek faili bulmanın çok kolay olmadığını da söyledi.
EZANDAN CEZA OLMAZ TEPKİSİ
Soylu’nun sözleri tepki topladı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu Twitter hesabından Soylu’yu “Aman tek ayak üstünde dinletmeyi atlamayın sakın! Hukukun üstünlüğünden, üstünlerin hukukuna oradan da hukuku yok ederek guguk sistemine geçiş uygulamalı ders:1 Ezanı cezalandırma aracı olarak kullanıp asıl saygısızlığı kendilerinin yaptıklarını görmeyecek kadar da kör cahiller” diyerek eleştirdi.
AK Parti’den istifa edip DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcılığı görevine gelen İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu da şöyle dedi: “Ezan müjdedir, davettir… Kimsenin ne oyuncağıdır ne de bir cezadır! Tüm değerlerimizi araçsallaştıranların ezanı da ceza aracı olarak görmesi şaşırtmamaktadır elbette… Baskılarınıza ve propagandanıza ezanımızı alet etmeyin bari. Hukuktan nasiplenmediğinizi biliyoruz zaten.”

AVUKAT: TUTUKLANSIN DİYE SUÇLAMAYI DEĞİŞTİRDİLER

Camilerin ses sistemine girip Çav Bella çalanlar bulunamamışken CHP’li Banu Özdemir olayın videosunu paylaştığı için tutuklanmıştı. Özdemir’in avukatı Süleyman Karadağ suçlama isnatının değiştiğini söyledi: “Değiştirilen maddedeki düzenleme ‘Halkın farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden kimse, bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkması halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır’ diyor.”
İnsan hakları hukukçusu Kerem Altıparmak da mahkemenin toplumda oluşan tepkiyi gerekçe göstererek tutuklama kararı veremeyeceğini söyledi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top